ANASAYFA LEZZET'TEN HABERLER DOYURUCU ÇORBA TARİFLERİ: İÇİNİZİ ISITACAK 30 DOYURUCU ÇORBA TARİFİ:

DOYURUCU ÇORBA TARİFLERİ: İÇİNİZİ ISITACAK 30 DOYURUCU ÇORBA TARİFİ:

Doyurucu çorbalar nelerdir? Başlangıç menülerine çok yakışan, bir kaseyle doymanızı sağlayacak en lezzetli çorba tariflerini yazımızda derledik. İşte, 30 farklı ve doyurucu çorba tarifi:
Doyurucu Çorba Tarifleri: İçinizi Isıtacak 30 Doyurucu Çorba Tarifi:

Türk mutfağının vazgeçilmezi olan çorbalar, özellikle havaların soğumasıyla birlikte sofralarımızın baş tacıdır. Balık, tavuk, et, sebze ve baklagiller ile pratik, yapımı kolay ve sağlık dolu 30 çorba tarifiyle karşınızdayız. Unutmayın! 1 kase çorba hem sizi mutlu edecek hem de kışın sağlığınızı korumanızda büyük rol oynayacaktır. Listedeki tarifleri ilham almak için kullanabilir, daha fazlasına çorba tarifleri sayfamızdan ulaşabilirsiniz. İşte, şifa dolu 30 doyurucu çorba tarifi:



Doyurucu çorbalar listesinde ilk önerimiz, Tekirdağ mutfağıyla özdeşleşen çeneçarpan çorbası. Yapımında yeşil mercimek ve erişte kullanılan bu çorba, tavuk suyuyla birlikte pişirildiğinde daha sağlıklı bir hale geliyor.



Sebze ve tahıl ile hazırlanan hububat çorbası, lif içeriği yüksek bir yemektir. Buğday, biber, fasulye ve semizotu ile hazırlanan hububat çorbası, mısır taneleri eşliğinde servis edilir.



Ülkemizde en çok Karadeniz'de tüketilen karalahana, C vitamini bakımından zengindir. Trabzon mutfağıyla özdeşleşen karalahana çorbası, sıcak bir başlangıç yapmanızı sağlar ve sindirimi kolaylaştırır.



Sebze çorbası, ek gıdaya başlayan bebeklere en çok verilen çorbalardan biridir. Havuç, brokoli, süt ve krema ile hazırlanan bu çorba, vücut direncini arttırır. Bir porsiyonu, yalnızca 45 kalori değerindedir.



Yalnızca 6 malzeme ile hazırlanan domates çorbası, kış aylarında en çok tüketilen çorbalardan biridir. İsteğe göre fesleğenle süslenen domates çorbasını, rendelenmiş peynir ve kızarmış ekmek dilimleri ile servis edebilirsiniz.



Türk mutfağının en özel çorbalarından biri olan mercimek çorbası, ortalama 15 dakikada sofralardaki yerini alır. Kırmızı mercimek ve baharatlarla hazırlanan bu çorba, lokantalarda da başlangıç olarak sunulur.



Konya'nın yöresel yemeklerinden biri olan etli topalak çorbası, köfte ve nohut eşliğinde hazırlanır. Köftenin içerisinde hem kıyma, hem de bulgur kullanılır. Porsiyonu ortalama 75 kalori olan topalak çorbası, en doyurucu çorbalardan biridir.



Klasik tariflerden sıkılanlar için, toz fındık, fındık yağı ve krema ile hazırlanan nefis fındık çorbası tarifini öneriyoruz. Tereyağlı sos ile zenginleştirilen fındık çorbasını, kuru nane eşliğinde sunabilirsiniz.



Davet sofralarında yer verilen kremalı mantar çorbası, diyet ve vejetaryen menülerine uygundur. Porsiyonu, 70 kalori olan bu çorbayı, dereotu ile zenginleştirebilirsiniz.