ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ET YEMEKLERİ KIRMIZI ET TARİFLERİ ETLİ PAZI SARMASI

Etli pazı sarması

Kaç
Kişilik

10 kişilik

Hazırlama
Süresi

40 dakika

Pişirme
Süresi

40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Etli pazı sarması tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 30 haşlanmış taze pazı yaprağı

İç malzeme için

  • 700 gr dana kıyma
  • 200 gr pirinç
  • 1 domates
  • 1 soğan
  • Yarım demet maydonoz
  • Yarım demet dereotu
  • Tuz ve karabiber
  • 5~6 yaprak taze nane

Sos için

  • 4 domates
  • 1 soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 150 gr tereyağı
  • 100 gr nar ekşisi
  • 30 gr domates salçası
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kuru nane
  • 300 gr yoğurt

Etli pazı sarması Nasıl Yapılır

İftar sofralarınız için harika yemek tarifleri. Kıymayı bir kaba alın. Domates, soğan, maydanoz ve dereotunu ince kıyıp ekleyin. Tuz, karabiber ve ince kıyım naneleri de ekleyip iyice harmanlayın.

İç malzemeyi pazı yapraklarına sarın. Tencereye yanyana dizip üzerini geçecek kadar su ekleyerek pişirin.

Sos için, soğan ve sarımsağı ince kıyıp tavada kavurun. Ufak doğranmış domatesi, domates salçasını ekleyip karıştırın. Nar ekşisi, tuz, karabiber ve naneyi ilave edip 3-4 dakika daha pişirin. Ocaktan alın.

Servis tabağının ortasına sos, üzerine pazı sarmaları yerleştirin. İsteğe bağlı olarak yoğurt ile servis yapın.

Dilerseniz, lorlu pazı tarifine de göz atabilirsiniz.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.