ANASAYFA TARİFLER KIRMIZI ET YEMEKLERİ ETLİ PAZI SARMASI

Etli Pazı Sarması

Karadeniz'in meşhur lezzetlerinden biri olan pazı sarması, özellikle et ile hazırlandığında beğenilerek tüketilir. Kalabalık sofraların vazgeçilmezi olan bu yemek, ince pazı yaprağı, dana kıyma ve pirinçli iç harç ile hazırlanır. Peki, evde incecik etli pazı sarması nasıl yapılır? Listedeki malzemeleri hazırlayıp kolları sıvadıysanız, etli pazı sarması tarifi için detaylara geçebiliriz.

Zeytinyağlı yaprak sarma yerine daha farklı lezzetler arayanlar için vişneli pazı sarma ve akciğerli yaprak sarma tarifini buraya bırakıyoruz.

Kaç
Kişilik

10 kişilik

Hazırlama
Süresi

40 dakika

Pişirme
Süresi

40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Etli Pazı Sarması Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 30 haşlanmış taze pazı yaprağı

İç malzeme için

  • 700 gr dana kıyma
  • 200 gr pirinç
  • 1 domates
  • 1 soğan
  • Yarım demet maydonoz
  • Yarım demet dereotu
  • Tuz ve karabiber
  • 5~6 yaprak taze nane

Sos için

  • 4 domates
  • 1 soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 150 gr tereyağı
  • 100 gr nar ekşisi
  • 30 gr domates salçası
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kuru nane
  • 300 gr yoğurt

Etli Pazı Sarması Nasıl Yapılır?

  • İftar sofralarınız için harika yemek tarifleri. Kıymayı bir kaba alın. Domates, soğan, maydanoz ve dereotunu ince kıyıp ekleyin.
  • Tuz, karabiber ve ince kıyım naneleri de ekleyip iyice harmanlayın.
  • İç malzemeyi pazı yapraklarına sarın. Tencereye yanyana dizip üzerini geçecek kadar su ekleyerek pişirin
  • Sos için, soğan ve sarımsağı ince kıyıp tavada kavurun. Ufak doğranmış domatesi, domates salçasını ekleyip karıştırın.
  • Nar ekşisi, tuz, karabiber ve naneyi ilave edip 3-4 dakika daha pişirin. Ocaktan alın.
  • Servis tabağının ortasına sos, üzerine pazı sarmaları yerleştirin. İsteğe bağlı olarak yoğurt ile servis yapın. Afiyet olsun.

Etli Pazı Sarma Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  • Eğer tarifte kullanacağınız pazı yaprakları çok büyükse, ikiye bölerek kullanabilirsiniz.
  • Pazı yapraklarını pişirdikten sonra damarlı kısımlarını bardak altı ile ezebilirsiniz.
  • Tarifte kullanacağınız kıymaların ince çekilmiş olmasına özen gösterin.
  • Pazı sarmaları, limon dilimleri ile birlikte servis edebilirsiniz.

1 Porsiyon Etli Pazı Sarması Kaç Kalori?

  • Etli pazı sarmasının bir porsiyonu, yaklaşık 220 kaloridir.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!