Özellikle Ege ve Akdeniz'de yetişen bamya, sindirim sisteminin düzenli çalışmasını sağlar. Lif oranı yüksek olduğu için, vücudu dinç tutmasıyla bilinir. Bamyanın lezzetini arttırmak için, taze ve olgun olmasına dikkat edilmelidir. Zengin besin değerleri ve düşük kalorisi ile diyet listelerinde en çok tüketilen sebzeler arasında yer alır. Ebegümeciler familyasından olan bamya, yaş veya kuru bir şekilde tüketilebilir. Peki, düşük kalorili nefis zeytinyağlı bamya yemeği nasıl yapılır? Malzemeler hazırsa, zeytinyağlı bamya yemeği tarifine başlayabiliriz.
1 Porsiyon Zeytinyağlı Bamya Yemeği Kaç Kaloridir?
Genellikle hafif ve besin değeri yüksek olan sebzeli tarifler sizin de damak zevkinize hitap ediyorsa, ana yemek olarak sunulan imam bayıldı tarifine göz atabilirsiniz. Beğendiğiniz tarifleri sevdiklerinizle paylaşmayı unutmayın.
Teşekkür ederiz.