ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ DİĞER TARİFLER BAKLAGİL VE TAHILLI YEMEKLER ÇİĞ KÖFTE

Çiğ köfte

Kaç
Kişilik

10 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Çiğ köfte tarifi için malzemeler

  • 750 gr kemiksiz dana eti
  • 650 gr ince bulgur
  • 150 gr taze soğan
  • 250 gr maydanoz
  • 100 gr taze sarımsak
  • 3 soğan
  • 4 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı kimyon
  • 1 yemek kaşığı kırmızı pul biber
  • 2 yemek kaşığı isot
  • 15 gr karabiber
  • 300 gr domates salçası
  • 400 gr acı biber salçası
  • Marul yaprakları

Çiğ köfte Nasıl Yapılır

Taze soğan, maydanoz, taze sarımsak, sarımsak ve soğanı kıyın. Zırhla kıyılmış dana eti ve ince bulguru çiğ köfte yoğurma kabına alın. Kıyılmış yeşillikleri ekleyin. Baharat ve tuzu ilave edin. Elinizi arada suyla ıslatarak 30 dakika yoğurun. Salçaları ekleyip 15 dakika daha yoğurmaya devam edin. Harçtan küçük parçalar koparıp parmaklarınızın arasında sıkarak şekil verin. Marul yaprakları ile birlikte servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.