ANASAYFA TARİFLER PİLAV TARİFLERİ BEZELYELİ PİLAV

Bezelyeli Pilav

Bezelyeli pilav

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

18 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Bezelyeli Pilav Tarifi İçin malzemeler

  • 1.5 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 soğan
  • 1.5 su bardağı pirinç
  • 3 su bardağı sıcak su
  • 1 su bardağı bezelye
  • Tuz
  • Karabiber

Bezelyeli Pilav Nasıl Yapılır?

  • Pirinci ayıklayıp yıkayın ve derin bir kaba alın. 1 yemek kaşığı limon suyu, tuz ve üzerini örtecek kadar sıcak su ekleyip yarım saat bekletin. Birkaç kez yıkayıp süzün. Tereyağını tencerede eritin. Yemeklik doğradığınız soğanı ekleyip pembeleşinceye kadar kavurun. Soğanların rengi pembeleşmeye başlayınca pirinci ekleyip kavurun.
  • Pirinçler şeffaflaştığında sıcak su ve bezelyeyi ilave edin. Tuz ve karabiber ile tatlandırın. Kısık ateşte suyunu çekinceye kadar pişirin. Ateşten alıp üzerini kağıt havlu ile örterek dinlendirin. Karıştırıp sıcak servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!