Bezelyeli Pilav

12 Nisan 2025 tarihinde güncellendi.
Bezelyeli Pilav
Hazırlanma Süresi : 18 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Editör Notu: Birbirinden lezzetli tariflerimiz sayesinde hazırlaması en zor yemekleri bile olabilecek en kolay, hızlı ve pratik şekilde hazırlayabilirsiniz.
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bezelyeli Pilav için

Malzemeler

  • 1.5 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 soğan
  • 1.5 su bardağı pirinç
  • 3 su bardağı sıcak su
  • 1 su bardağı bezelye
  • Tuz
  • Karabiber
Bezelyeli Pilav

Nasıl Yapılır

  1. Pirinci ayıklayıp yıkayın ve derin bir kaba alın. 1 yemek kaşığı limon suyu, tuz ve üzerini örtecek kadar sıcak su ekleyip yarım saat bekletin. Birkaç kez yıkayıp süzün. Tereyağını tencerede eritin. Yemeklik doğradığınız soğanı ekleyip pembeleşinceye kadar kavurun. Soğanların rengi pembeleşmeye başlayınca pirinci ekleyip kavurun.
  2. Pirinçler şeffaflaştığında sıcak su ve bezelyeyi ilave edin. Tuz ve karabiber ile tatlandırın. Kısık ateşte suyunu çekinceye kadar pişirin. Ateşten alıp üzerini kağıt havlu ile örterek dinlendirin. Karıştırıp sıcak servis yapın.
Tarif Kategorileri
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo