ANASAYFA TARİFLER ZEYTİNYAĞLI YEMEK TARİFLERİ BULGURLU PAZI DOLMASI

Bulgurlu Pazı Dolması

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

35 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Bulgurlu Pazı Dolması Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 2 demet pazı
  • 1 soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 1 su bardağı ince bulgur
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • Yarım su bardağı ince kıyılmış maydanoz
  • 1 çay bardağı kıyılmış nane
  • Kırmızı pul biber
  • Karabiber
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 3 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 20 gr tereyağı
  • Tuz
  • 1.5 su bardağı sıcak su

Süslemek için

  • Nar taneleri
  • Nane yaprakları

Bulgurlu Pazı Dolması Nasıl Yapılır?

  • Pazıların saplarını kesip yaprak kısımlarını kaynayan suda 2 dakika bekletin. Süzgece alarak suyunun süzdürün.
  • Bulguru sudan geçirip bir kaseye alın. Sarımsak ve soğanın kabuğunu soyup rendeleyin.
  • Salçaları, maydanoz, nane, zeytinyağı, tuz ve baharatları ekleyip iyice karıştırın. Pazı yapraklarını düz bir zemine serin.
  • Kenar kısmına bir miktar bulgurlu karışımdan yerleştirip sarın ve tencereye dizin.
  • Tereyağını ve suyu küçük bir kasede eriyinceye kadar ısıtın. Nar ekşisi ve tuzu ekleyip karıştırın ve dolmaların üzerine gezdirin.
  • Üzerine küçük bir tabak kapatın. Tencerenin de kapağını kapatarak kısık ateşte 35 dakika kadar pişirin.
  • Dolmaları servis tabağına dizin. Üzerine nar taneleri serpiştirip nane yaprağı ile süsleyerek servis yapın. Afiyet olsun.

Dilerseniz, zeytinyağlı kereviz dolması tarifini de deneyebilirsiniz.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!