ANASAYFA LEZZET'TEN HABERLER ÇAY SAATİ TARİFLERİ: ÇAYIN YANINA ÇOK YAKIŞAN 20 NEFİS TARİF

ÇAY SAATİ TARİFLERİ: ÇAYIN YANINA ÇOK YAKIŞAN 20 NEFİS TARİF

Çay saati tarifleri nelerdir? Çayın yanında ne sunulur? İşte, çay sohbetlerinin keyfini ikiye katlayacak, birbirinden lezzetli, pratik ve kolay 20 nefis çay saati tarifi:
Çay Saati Tarifleri: Çayın Yanına Çok Yakışan 20 Nefis Tarif

Çay saatlerini hem keyifli, hem de lezzetli geçirmek isteyenleri böyle alalım. Bir de çay saatleriniz komşularınız, aileniz veya arkadaşlarınızla geçiriyorsanız, yanında mutlaka atıştırmalıklar olması lazım. Çayı tatlı ve tuzlu ikramlıklarla sunmak isteyenler için, birbirinden lezzetli tariflerimiz var. Üstelik hazırlamaları da çok kolay. Çayın yanına ne gider diye merak edenler için, en özel tariflerimizi derledik. İşte, nefis çay saati tarifleri:



Fransız mutfağının özgün tatlıları arasında yer alan ekler, atıştırmalık olarak sunulur. Pataşu hamurunun içi çikolata veya limonlu sos ile doldurulur. Üst kısım ise çikolatalı sosa batırıl��r.

Tarif için; Çikolatalı ekler



Ekler gibi profiterol de Fransız mutfağından dünyaya yayılmıştır. Profiterolün yapımında pataşu hamuru kullanılır. İçi pastacı kreması, üzeri ise çikolata sosu ile tatlandırılır.

Tarif için; Profiterol



Pate a choux ismiyle bilinen pataşu hamuru, tatlıların içerisinde sık sık kullanılır. Yukarıda bahsettiğimiz gibi hem ekler, hem de profiterolün ana malzemelerinden biridir. İsteğe göre meyveli soslarla birlikte tüketilir.

Tarif için; Pataşu hamuru



Pastanelerle sık sık rastladığımız çatal, sert bir yapıya sahiptir. Yapımında mahlep ve çörek otu kullanılır. Özellikle pastanın ve çayın yanında servis edilmesiyle bilinir.

Tarif için; Çatal



Glaze sos, tatlıların yardımcı malzemelerinden biridir. Özellikle pasta ve tartölet tariflerinde kullanılır. Glaze sos, tatlının daha parlak ve şık görünmesini sağlar.

Tarif için; Ayna görünümlü glaze sos



Çay saatlerinin en sevilen lezzetlerinden biri de poğaçadır. Kabartma tozu ile hazırlanan bu poğaçanın iç harcında beyaz peynir veya patates kullanılır. Ortalama 30 dakikada hazırlanır.

Tarif için; Bayatlamayan kabartma tozlu poğaça



Tart, sert ve çıtır bir hamur ile hazırlanan tatlıdır. Tartölet ise, tartın daha küçük porsiyonlar halinde sunulmasına denir. Yapımında çilek, jöle ve krema kullanılan çilekli tartöletleri, çayın yanında servis edebilirsiniz.

Tarif için; Çilekli tartölet



Ana malzemesi peynir ve yufka olan tava böreği, ismini pişirilme şeklinden alır. Trakya'da 'sini' ismiyle de bilinir. Yapımında yalnızca 5 malzeme kullanılır.

Tarif için; Nefis tava böreği



Kurabiye denildiğinde ilk akla gelen lezzetlerden biri de elmalı kurabiyedir. Kurabiye hamurunun iç kısmı, elma püresi ile doldurulur. Pişen kurabiyeler, pudra şekeri ile birlikte servis edilir.

Tarif için; Ağızda dağılan elmalı kurabiye