ÇAY SAATİ TARİFLERİ: ÇAYIN YANINA ÇOK YAKIŞAN 20 NEFİS TARİF

Çay saatlerini hem keyifli, hem de lezzetli geçirmek isteyenleri böyle alalım. Bir de çay saatleriniz komşularınız, aileniz veya arkadaşlarınızla geçiriyorsanız, yanında mutlaka atıştırmalıklar olması lazım. Çayı tatlı ve tuzlu ikramlıklarla sunmak isteyenler için, birbirinden lezzetli tariflerimiz var. Üstelik hazırlamaları da çok kolay. Çayın yanına ne gider diye merak edenler için, en özel tariflerimizi derledik. İşte, nefis çay saati tarifleri:
Fransız mutfağının özgün tatlıları arasında yer alan ekler, atıştırmalık olarak sunulur. Pataşu hamurunun içi çikolata veya limonlu sos ile doldurulur. Üst kısım ise çikolatalı sosa batırılır.
Tarif için; Çikolatalı ekler
Ekler gibi profiterol de Fransız mutfağından dünyaya yayılmıştır. Profiterolün yapımında pataşu hamuru kullanılır. İçi pastacı kreması, üzeri ise çikolata sosu ile tatlandırılır.
Tarif için; Profiterol
Pate a choux ismiyle bilinen pataşu hamuru, tatlıların içerisinde sık sık kullanılır. Yukarıda bahsettiğimiz gibi hem ekler, hem de profiterolün ana malzemelerinden biridir. İsteğe göre meyveli soslarla birlikte tüketilir.
Tarif için; Pataşu hamuru
Pastanelerle sık sık rastladığımız çatal, sert bir yapıya sahiptir. Yapımında mahlep ve ç��rek otu kullanılır. Özellikle pastanın ve çayın yanında servis edilmesiyle bilinir.
Tarif için; Çatal
Glaze sos, tatlıların yardımcı malzemelerinden biridir. Özellikle pasta ve tartölet tariflerinde kullanılır. Glaze sos, tatlının daha parlak ve şık görünmesini sağlar.
Tarif için; Ayna görünümlü glaze sos
Çay saatlerinin en sevilen lezzetlerinden biri de poğaçadır. Kabartma tozu ile hazırlanan bu poğaçanın iç harcında beyaz peynir veya patates kullanılır. Ortalama 30 dakikada hazırlanır.
Tarif için; Bayatlamayan kabartma tozlu poğaça
Tart, sert ve çıtır bir hamur ile hazırlanan tatlıdır. Tartölet ise, tartın daha küçük porsiyonlar halinde sunulmasına denir. Yapımında çilek, jöle ve krema kullanılan çilekli tartöletleri, çayın yanında servis edebilirsiniz.
Tarif için; Çilekli tartölet
Ana malzemesi peynir ve yufka olan tava böreği, ismini pişirilme şeklinden alır. Trakya'da 'sini' ismiyle de bilinir. Yapımında yalnızca 5 malzeme kullanılır.
Tarif için; Nefis tava böreği
Kurabiye denildiğinde ilk akla gelen lezzetlerden biri de elmalı kurabiyedir. Kurabiye hamurunun iç kısmı, elma püresi ile doldurulur. Pişen kurabiyeler, pudra şekeri ile birlikte servis edilir.
Tarif için; Ağızda dağılan elmalı kurabiye