Pazı Kavurma

Kaç
Kişilik
4 kişilik
Hazırlama
Süresi
30 dakika
Pişirme
Süresi
15 dakika

Pazı Kavurma Tarifi İçin malzemeler
- 1 demet pazı
- 1 demet taze fesleğen
- 1 büyük soğan
- 1 çay kaşığı toz şeker
- 5~6 diş sarımsak
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 çay bardağı haşlanmış mısır tanesi
- 2 dolmalık kırmızıbiber
- Tuz
- karabiber
- pul biber
Pazı Kavurma Nasıl Yapılır?
- Pazı ve fesleğenleri temizleyip yıkayın ve doğrayın. Biberleri temizleyip zar şeklinde doğrayın.
- Soğan ve sarımsakları temizleyip kıyın. Zeytinyağını tencerede ısıtıp soğan ve sarımsakları şeker ile birlikte pembeleşinceye kadar kavurun.
- Pazı ve fesleğenleri ekleyip 1-2 dakika daha kavurun. Tuz ve baharatı ilave edip tatlandırın.
- Orta ateşte 15 dakika kadar pişirin. Pazıyı ocaktan indirmeye beş dakika kala mısırları ekleyin. Ocaktan alıp soğumaya bırakın. Servis tabağına alıp soğuk servis yapın.

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR