ANASAYFA TARİFLER SULU YEMEK TARİFLERİ PAZI KAVURMA

Pazı Kavurma

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

15 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Pazı Kavurma Tarifi İçin malzemeler

  • 1 demet pazı
  • 1 demet taze fesleğen
  • 1 büyük soğan
  • 1 çay kaşığı toz şeker
  • 5~6 diş sarımsak
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 çay bardağı haşlanmış mısır tanesi
  • 2 dolmalık kırmızıbiber
  • Tuz
  • karabiber
  • pul biber

Pazı Kavurma Nasıl Yapılır?

  • Pazı ve fesleğenleri temizleyip yıkayın ve doğrayın. Biberleri temizleyip zar şeklinde doğrayın.
  • Soğan ve sarımsakları temizleyip kıyın. Zeytinyağını tencerede ısıtıp soğan ve sarımsakları şeker ile birlikte pembeleşinceye kadar kavurun.
  • Pazı ve fesleğenleri ekleyip 1-2 dakika daha kavurun. Tuz ve baharatı ilave edip tatlandırın.
  • Orta ateşte 15 dakika kadar pişirin. Pazıyı ocaktan indirmeye beş dakika kala mısırları ekleyin. Ocaktan alıp soğumaya bırakın. Servis tabağına alıp soğuk servis yapın.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!