Pazı Kavurma

Pazı Kavurma
03 Şubat 2022
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Editör Notu: Birbirinden lezzetli tariflerimiz sayesinde hazırlaması en zor yemekleri bile olabilecek en kolay, hızlı ve pratik şekilde hazırlayabilirsiniz.
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Pazı Kavurma için

Malzemeler

  • 1 demet pazı
  • 1 demet taze fesleğen
  • 1 büyük soğan
  • 1 çay kaşığı toz şeker
  • 5~6 diş sarımsak
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 çay bardağı haşlanmış mısır tanesi
  • 2 dolmalık kırmızıbiber
  • Tuz
  • karabiber
  • pul biber
Pazı Kavurma

Nasıl Yapılır

  1. Pazı ve fesleğenleri temizleyip yıkayın ve doğrayın. Biberleri temizleyip zar şeklinde doğrayın.
  2. Soğan ve sarımsakları temizleyip kıyın. Zeytinyağını tencerede ısıtıp soğan ve sarımsakları şeker ile birlikte pembeleşinceye kadar kavurun.
  3. Pazı ve fesleğenleri ekleyip 1-2 dakika daha kavurun. Tuz ve baharatı ilave edip tatlandırın.
  4. Orta ateşte 15 dakika kadar pişirin. Pazıyı ocaktan indirmeye beş dakika kala mısırları ekleyin. Ocaktan alıp soğumaya bırakın. Servis tabağına alıp soğuk servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo