Pratik Pazılı Kiş

Yapraklarında bol miktarda A ve C vitamini bulunduran pazı birçok hastalığın şifası. Böbrek ağrılarını giderir, öksürüğe iyi gelir ve sindirim sistemini düzenler. Kemik sağlığı için gerekli olan K vitaminini barındırır ve antioksidan değeri oldukça yüksektir. İster sabah kahvaltılarına, ister çay saatlerinize ister akşam yemeklerinde hazırlayabileceğiniz pazılı kiş tarifini sizlerin beğenisine sunuyoruz.
Bol vitaminiyle vişneli pazı sarma ve pazılı terin tarifine göz atın.
Kaç
Kişilik
6 kişilik
Hazırlama
Süresi
30 dakika
Pişirme
Süresi
40 dakika

Pratik Pazılı Kiş Tarifi İçin malzemeler
- 250 g un
- 150 g margarin (Soğuk)
- 50 ml su
- 3 adet yumurta sarısı
- 1 çay kaşığı tuz
İç harcı için
- 500 g pazı
- 100 ml krema
- 1 adet yumurta
- 300 g keçi peyniri
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 tutam karabiber
Pratik Pazılı Kiş Nasıl Yapılır?
- Un ve margarini parmaklarınızla birbirine yedirin. Tuz, su ve yumurta sarısını ilave edin.
- Hamur homojen bir şekilde karışana kadar yoğurmaya devam edin. Streç filme sardıktan sonra 30 dakika süreyle buzdolabında dinlendirin.
- Pazı yapraklarını ince ince doğrayın. Zeytinyağı eklediğiniz tavaya alarak soteleyin. Tuz ve karabiberi ekledikten sonra soğumaya bırakın.
- Kiş hamurunu dolaptan çıkarın. Dikdörtgen şeklinde bir fırın tepsisini yağlayıp unlayın.
- Oda sıcaklığına gelen kiş hamurunu hafif unlanmış tezgahta merdane yardımı ile açın. Hamuru fırın tepsisine özenle yerleştirin.
- Taban kısmını çatalla delin, üzerine yağlı kağıt ile birlikte ağırlık olarak nohut veya fasulye gibi kuru bakliyat yerleştirin. Önceden ısıtılmış 200 derecedeki fırında 10 dakika pişirdikten sonra fırından alın.
- Soğuyan pazılı iç harca krema, keçi peyniri ve yumurtayı ekleyip karıştırın.
- Ağırlık olarak kullandığınız kuru bakliyatı kiş hamurundan alın ve içine pazılı harcı yayın.
- 200 derecedeki sıcak fırında 20-25 dakika daha pişirin. Ilık olarak servis edin. Afiyet olsun.

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR