ANASAYFA LEZZETLİ HABERLER TARİF LİSTELERİ HAZIR YUFKADAN BÖREK TARİFLERİ: 16 PRATİK BÖREK TARİF

HAZIR YUFKADAN BÖREK TARİFLERİ: 16 PRATİK BÖREK TARİF

Hazır yufka ile yapılan börek çeşitleri nelerdir? Böreğin içine ne konur? İşte, kahvaltıda, çay saatlerinde ve misafir ağırlarken sunabileceğiniz 16 nefis hazır yufkadan börek tarifi:
Hazır Yufkadan Börek Tarifleri: 17 Pratik Börek Tarif

Yufka, oklava veya merdane yardımıyla açılan hamur yaprağına verilen isimdir. Türk mutfağında börek, baklava gibi tatlı ve tuzlu hamur işlerinde kullanılan yufka, un, tuz ve su birleşiminden oluşur. İç harcı peynir, soğan, kıyma, patates gibi malzemelerle doldurulan yufka, aynı zamanda gözleme yapımında da tercih edilir. İsteğe göre tavada, fırında ve sacda pişirilebilir. Baklava yapımında kullanılan yufka, diğer yufka çeşitlerine göre daha incedir. Peki, hazır yufkayla ne yapılır? İşte, tadı damağınızda kalacak 16 nefis hazır yufkadan börek tarifi:



Yufka, beyaz peynir ve ıspanak ile hazırlanan tepsi böreği, Bosna Hersek'in yöresel lezzetleri arasında yer alır. Türk mutfağında da çok sevilen ıspanaklı tepsi böreği, fırında pişirildikten sonra dilimlenerek servis edilir.



Trakya'da 'sini' olarak bilinen tava böreği, yalnızca 5 malzeme ile hazırlanır. İç harcında isteğe göre peynir yerine patates veya kıyma da kullanılabilir. İsmini pişirilme yönteminden alan tava böreğinin porsiyonu, yaklaşık 205 kalori değerindedir.



İç harcı tavuk, maydanoz, soğan, biber ve dereotu ile zenginleştirilen tavuklu börek, gül şeklindedir. Çay saatlerinde sunabileceğiniz tavuklu börek hem lezzetli, hem de doyurucudur.



Hazır yufka ile yapabileceğiniz börek çeşitlerinden biri de buzluk böreğidir. İç harcı isteğe göre peynir veya patates ile doldurulan buzluk böreği, pişirilmeden önce poşetlenerek buzluğa atılabilir. Bu sayede istediğiniz zaman tavada kızartıp afiyetle yiyebilirsiniz.



Osmanlı mutfağından günümüze kadar ulaşan sultan böreği, hazır yufka, bezelye, patates, havuç, biber ve tavuk eti ile hazırlanır. Böreğe bohça şekli verilir. Üzeri susam ve çörek otuyla zenginleştirilen sultan böreği, isteğe göre etli olarak da sunulabilir.



İç harcı karamelize edilmiş soğan ve maydanozla doldurulan çıtır börek, çay saatlerinin vazgeçilmezidir. Rulo şeklinde sarılan soğanlı çıtır börek, fırında pişirildikten sonra sofralardaki yerini alır.



Pazı sevmeyenleri bile kendine hayran bırakacak bir tarifimiz var. İç harcı pazı ve soğan ile doldurulan bu börek, gül şekli verilerek sunulmuştur. İsteğe göre iç harcı patates veya kıymayla değiştirilebilir.



Patates, salça ve baharatlarla hazırlanan rulo börek, küçük porsiyonlar halinde sunulur. Gün sohbetlerinde de kendine yer bulan patatesli rulo böreğin porsiyonu, ortalama 270 kaloridir.