Hazır Yufkadan Börek Tarifleri: 20 Pratik Börek Tarif

Hazır yufka ile yapılan börek çeşitleri nelerdir? Böreğin içine ne konur? İşte, kahvaltıda, çay saatlerinde ve misafir ağırlarken sunabileceğiniz 20 nefis hazır yufkadan börek tarifi:
Hazır Yufkadan Börek Tarifleri: 20 Pratik Börek Tarif
24 Nisan 2024, 21:40

Yufka, oklava veya merdane yardımıyla açılan hamur yaprağına verilen isimdir. Türk mutfağında börek, baklava gibi tatlı ve tuzlu hamur işlerinde kullanılan yufka, un, tuz ve su birleşiminden oluşur. İç harcı peynir, soğan, kıyma, patates gibi malzemelerle doldurulan yufka, aynı zamanda gözleme yapımında da tercih edilir. İsteğe göre tavada, fırında ve sacda pişirilebilir. Baklava yapımında kullanılan yufka, diğer yufka çeşitlerine göre daha incedir. Peki, hazır yufkayla ne yapılır? İşte, tadı damağınızda kalacak 16 nefis hazır yufkadan börek tarifi:

  1. Ispanaklı Tepsi Böreği

ıspanaklı tepsi böreği

Yufka, beyaz peynir ve ıspanak ile hazırlanan tepsi böreği, Bosna Hersek'in yöresel lezzetleri arasında yer alır. Türk mutfağında da çok sevilen ıspanaklı tepsi böreği, fırında pişirildikten sonra dilimlenerek servis edilir.

  1. Tava Böreği

tava böreği

Trakya'da 'sini' olarak bilinen tava böreği, yalnızca 5 malzeme ile hazırlanır. İç harcında isteğe göre peynir yerine patates veya kıyma da kullanılabilir. İsmini pişirilme yönteminden alan tava böreğinin porsiyonu, yaklaşık 205 kalori değerindedir.

  1. Tavuklu Börek

tavuklu börek

İç harcı tavuk, maydanoz, soğan, biber ve dereotu ile zenginleştirilen tavuklu börek, gül şeklindedir. Çay saatlerinde sunabileceğiniz tavuklu börek hem lezzetli, hem de doyurucudur.

  1. Sodalı Buzluk Böreği

sodalı buzluk böreği

Hazır yufka ile yapabileceğiniz börek çeşitlerinden biri de buzluk böreğidir. İç harcı isteğe göre peynir veya patates ile doldurulan buzluk böreği, pişirilmeden önce poşetlenerek buzluğa atılabilir. Bu sayede istediğiniz zaman tavada kızartıp afiyetle yiyebilirsiniz.

  1. Sebzeli Sultan Böreği

sebzeli sultan böreği

Osmanlı mutfağından günümüze kadar ulaşan sultan böreği, hazır yufka, bezelye, patates, havuç, biber ve tavuk eti ile hazırlanır. Böreğe bohça şekli verilir. Üzeri susam ve çörek otuyla zenginleştirilen sultan böreği, isteğe göre etli olarak da sunulabilir.

  1. Soğanlı Çıtır Börek

soğanlı çıtır börek

İç harcı karamelize edilmiş soğan ve maydanozla doldurulan çıtır börek, çay saatlerinin vazgeçilmezidir. Rulo şeklinde sarılan soğanlı çıtır börek, fırında pişirildikten sonra sofralardaki yerini alır.

  1. Pazılı Gül Böreği

pazılı gül böreği

Pazı sevmeyenleri bile kendine hayran bırakacak bir tarifimiz var. İç harcı pazı ve soğan ile doldurulan bu börek, gül şekli verilerek sunulmuştur. İsteğe göre iç harcı patates veya kıymayla değiştirilebilir.

  1. Patatesli Rulo Börek

patatesli rulo börek

Patates, salça ve baharatlarla hazırlanan rulo börek, küçük porsiyonlar halinde sunulur. Gün sohbetlerinde de kendine yer bulan patatesli rulo böreğin porsiyonu, ortalama 270 kaloridir.

  1. Baklava Yufkasından Tepsi Böreği

baklava yufkasından tepsi böreği

İncecik açılmış baklava yufkasından nefis bir börek yapmaya ne dersiniz? İç harcı beyaz peynir ve maydanoz ile doldurulan tepsi böreğini lor peynir veya kaşar peyniri ile zenginleştirebilirsiniz.

  1. Çin Böreği

çin böreği


İç harcı kabak, havuç, biber ve soya sosu ile doldurulan çin böreği, 'spring rolls' ismiyle de bilinir. Yemeklerin yanında atıştırmalık olarak sunulan bu börek, galeta ununa batırıldıktan sonra pişirilir.

  1. Kuru Yufka Böreği

kuru yufka böreği

Kurutulmuş hazır yufka ile hazırlanan bu börek, kıyma ve soğan ile doldurulur. Hazırlaması 20, pişirmesi 25 dakikadır. Kuru yufka böreğinin bir dilimi yaklaşık 125 kalori değerindedir.

  1. Hazır Yufkadan Börek

hazır yufkadan börek

Hazır yufka ile hazırlayabileceğiniz en kolay börek tarifini sizlerin beğenisine sunuyoruz. İç harcı peynir ve baharatlarla doldurulan bu börek sigara böreği şeklinde sarılır. İsteğe göre hem tavada, hem de fırında pişirilebilir.

  1. Kıymalı ve Sodalı Tepsi Böreği

kıymalı sodalı tepsi böreği

Türk mutfağında önemli bir yere sahip olan tepsi böreğini, bu kez kıyma ve soğan ile doldurduk ve ortaya nefis bir sonuç çıktı. Bir dilimi ortalama 245 kalori olan kıymalı ve sodalı tepsi böreğini, fırında pişirdikten sonra servis edebilirsiniz.

  1. Nohutlu Börek

nohutlu börek

Klasik tariflerden sıkılanlar için, haşlanmış nohut püresiyle hazırlanan nefis bir tarifimiz var. Acı biber salçası ile zenginleştirilen nohutlu böreklerin üzerine haşhaş tohumu serpiştirebilirsiniz.

  1. Tost Makinesinde Börek

tost makinesinde börek

Okurumuzdan gelen bu börek, hazır yufka, labne, kaşar ve beyaz peynir karışımından oluşmaktadır. Rulo şeklinde sarılan börekler ince ince dilimlenir ve tost makinesinde pişirilir.

  1. Çıtır Bonbon Börek

çıtır bonbon börek

Baklava yufkası ile hazırlanan bonbon börek, ismini şeklinden almıştır. İç harcında, lor peyniri, keçi peyniri ve kabak çekirdeği kullanılır. Çıtırlığı ile çayın yanına çok yakışır.

  1. Patlıcanlı Keçi Peynirli Baklava Böreği

patlıcanlı baklava böreği

Şef Mesut Çıvgın'ın eşsiz yorumuyla, patlıcan ve keçi peynirli harçtan oluşan nefis baklava böreği tarifini, kalabalık sofralarda sunabilirsiniz.

  1. Patatesli Gül Böreği

patatesli gül böreği

Patatesli böreklere doyamayanları böyle alalım. İç harcı haşlanmış patates ile doldurulan yufkalara gül şekli verdikten sonra, üzerine susam serpiştirebilirsiniz.

  1. Kestaneli Çullama Rulo Börek

kestaneli rulo börek

Hindi eti ve kestane ile hazırlanan çullama, hazır yufkaya sarılarak pişirilir. Pişen börekler dilimlenerek rulo şeklinde sunulur.

  1. Böreklik Yufka

böreklik yufka

Börek yapımında hazır yufka kullanmak zamandan tasarruf etmenizi sağlar. Ancak 'ben kendi yufkamı hazırlamak istiyorum' diyenler için, böreklik yufka tarifimizi de buraya bırakıyoruz.

Şunlara da göz atın;

  1. Osmanlı mutfağı börekleri
  2. Kıymalı börek tarifleri
  3. Sebzeli börek tarifleri
  4. Peynirli börek tarifleri
  5. El açması börek tarifleri
Kategoriler

Benzer Yazılar

Lezzet Logo