Çikolata Fondü
25 Ocak 2023

Fransa, İtalya ve İsviçre ile özdeşleştirilen fondü, erimiş çikolata ve meyve dilimleri ile hazırlanan bir yiyecektir. Yapımında bitter, sütlü veya beyaz çikolata kullanılabilir. Şeker değeri yüksek olduğu için, vücudun ihtiyaç duyduğu enerji miktarını karşılar. Fondüye en çok yakışan meyveler ise; muz, çilek, elma ve kividir. Malzemeleriniz hazırsa, lezzeti ile tatlı krizlerinizi giderecek video anlatımıyla nefis çikolatalı fondü tarifine başlayabiliriz.

1 Porsiyon Çikolata Fondü Kaç Kaloridir?

  • Çikolata fondünun bir porsiyonu, yaklaşık 230 kaloridir. Diyabet hastalarının ve kilo kontrolünde olanların küçük porsiyonlarla tüketmesi önerilir. Dilerseniz, kek ve kurabiyelerle birlikte servis edilen çikolata sosunu da deneyebilirsiniz.
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 3 Kişi Kaydetti
Çikolata Fondü için

Malzemeler

  • 100 gr % 70 Kakaolu Çikolata
  • 100 gr Sütlü Çikolata
  • 160 ml krema
  • Çeşitli meyveler
  • gofret ve kek dilimleri
Çikolata Fondü

Nasıl Yapılır

Servis Önerisi

Kremalı çikolatayı fondü kabına alıp çeşitli mevsim meyveleri, gofret ve kek dilimleriyle birlikte servis edin.

Püf Noktası
  • Kremayı eriteceğiniz tencereyi daha büyük bir kap içerisine koyun ve kabı sıcak su ile doldurun. Bu sayede kıvamı daha çabuk tutacaktır.
  • Fondünün kıvamı katılaşırsa, içine bir kaşık krema ekleyin ve hızlı hızlı karıştırın.
  • Fondüyü uzun süre bekletmeyin, bekledikçe kıvamı koyulaşacaktır.
  • Fondü yapımında bitter çikolata kullandıysanız, krema ve süt ile kıvamını açabilirsiniz.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo