Çikolata Fondü

Fransa, İtalya ve İsviçre ile özdeşleştirilen fondü, erimiş çikolata ve meyve dilimleri ile hazırlanan bir yiyecektir. Yapımında bitter, sütlü veya beyaz çikolata kullanılabilir. Şeker değeri yüksek olduğu için, vücudun ihtiyaç duyduğu enerji miktarını karşılar. Fondüye en çok yakışan meyveler ise; muz, çilek, elma ve kividir. Malzemeleriniz hazırsa, lezzeti ile tatlı krizlerinizi giderecek video anlatımıyla nefis çikolatalı fondü tarifine başlayabiliriz.
Kaç
Kişilik
4 kişilik
Hazırlama
Süresi
20 dakika
Pişirme
Süresi
-

Çikolata Fondü Tarifi İçin malzemeler
- 100 gr % 70 Kakaolu Çikolata
- 100 gr Sütlü Çikolata
- 160 ml krema
- Çeşitli meyveler
- gofret ve kek dilimleri
Çikolata Fondü Nasıl Yapılır?
- Çikolataları küçük parçalara ayırın ve kremayı tencereye alıp kısık ateşte ısıtın.
- Çikolata parçalarını ekleyip eriyinceye kadar karıştırın.
- Kremalı çikolatayı fondü kabına alıp çeşitli mevsim meyveleri, gofret ve kek dilimleriyle birlikte servis edin. Şimdiden afiyet olsun.
Çikolata Fondü Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?
- Kremayı eriteceğiniz tencereyi daha büyük bir kap içerisine koyun ve kabı sıcak su ile doldurun. Bu sayede kıvamı daha çabuk tutacaktır.
- Fondünün kıvamı katılaşırsa, içine bir kaşık krema ekleyin ve hızlı hızlı karıştırın.
- Fondüyü uzun süre bekletmeyin, bekledikçe kıvamı koyulaşıcaktır.
- Fondü yapımında bitter çikolata kullandıysanız, krema ve süt ile kıvamını açabilirsiniz.
1 Porsiyon Çikolata Fondü Kaç Kaloridir?
Çikolata fondünun bir porsiyonu, yaklaşık 230 kaloridir. Diyabet hastalarının ve kilo kontrolünde olanların küçük porsiyonlarla tüketmesi önerilir. Dilerseniz, kek ve kurabiyelerle birlikte servis edilen çikolata sosunu da deneyebilirsiniz.
Meyve ve kuruyemişlerle süslenen tatlı tarifleri sizin de damak zevkinize hitap ediyorsa, çay saatlerinin vazgeçilmezi haline gelen çikolatalı kurabiye tarifine göz atabilirsiniz.

Dergide bu ay neler var?