ANASAYFA LEZZET'TEN HABERLER OSMANLI MUTFAĞI BÖREKLERİ: 9 FARKLI BÖREK TARİFİ

OSMANLI MUTFAĞI BÖREKLERİ: 9 FARKLI BÖREK TARİFİ

Osmanlı mutfağının en meşhur börekleri nelerdir? Osmanlı mutfağının birbirinden lezzetli, pratik ve denenmiş börek çeşitlerini sizlerle paylaşıyoruz. İşte, Osmanlı mutfağından 9 nefis börek tarifi:
Osmanlı Mutfağı Börekleri: 9 Farklı Börek Tarifi

Osmanlı mutfağı, yemekleriyle ve kullanılan malzemelerle oldukça zengin bir kültüre sahiptir. Yemeklerin içerisinde hem et, hem de sebzeler sıklıkla kullanılır. Aynı şekilde hamur işi tariflere de önem verilirdi. Sarayda kurulan kalabalık sofralarda veya törenlerde çeşit çeşit börekler sunulurdu. Osmanlı mutfağından günümüze kadar ulaşan ve çok beğenilen börek çeşitlerini yazımızda derledik. Verdiğimiz börekleri ilham almak için kullanabilir, daha fazlasına börek tarifleri sayfamızdan ulaşabilirsiniz. İşte, Osmanlı mutfağından 9 farklı börek tarifi:



Küçük porsiyonlar halinde sunulan fincan böreği, özellikle Artvin ve Kastamonu yöresi ile özdeşleşmiştir. Böreğin iç harcında beyaz peynir ve pazı kullanılır. Hazırlaması 30, pişirmesi yalnızca 15 dakikadır.



Osmanlı mutfağı denildiğinde ilk akla gelen börek çeşidi, nemse böreğidir. Görünümü ile poğaçaya benzeyen bu börek, isteğe göre peynirli veya patatesli olarak sunulabilir.



Kökeni Arnavut mutfağına dayanan pırasa böreği, saray mutfağında da sevilen tariflerden biridir. İncecik açılan hamurlar pırasa ve peynir ile doldurulur. Üzeri ise baharatlarla zenginleştirilir.



İsminden anlaşılacağı üzere saray mutfağında tüketilen bir diğer börek çeşidi de Osmanlı böreğidir. İç harcında kıyma, peynir, fıstık ve kuş üzümü kullanılır. Rulo şeklinde sarılan hamur fırında pişirilir.



Genellikle iç harç olarak kullanılan soğanı, bu kez ana malzeme olarak veriyoruz. Yanına anason ve tarçın ekleyerek nefis mi nefis bir börek yapmaya ne dersiniz? Cevabınız evetse, tarif detaylarına göz atabilirsiniz.



Osmanlı mutfağında etin yeri de bir başkadır. Yemeklerin yanı sıra böreklerin içerisinde de kullanılan kuşbaşı et ile lezzetli bir börek hazırlayabilirsiniz. Üçgen şeklinde kapatılan böreklere susam serpiştirmeyi unutmayın.



Kalın hamurun didiklenmiş tavuk eti ile doldurulmasıyla hazırlanan tavuk böreği, hem ekonomik, hem de oldukça pratiktir. Çayın yanında severek tüketilen tavuk böreğine, tarif detaylarından göz atabilirsiniz.



Farklı bir tarif denemek isteyenlere vertika böreğini öneriyoruz. Yuvarlak bir biçimde sunulan hamurun üzerini beyaz peynir ve anason ile zenginleştirebilirsiniz.



Osmanlı'dan miras kalan ve en sevilen böreklerden biri olan kol böreği, hem lezzeti, hem de şık sunumu ile herkesin favorisi olacak. Patates yerine peynir ve kıymalı iç harç da kullanabilirsiniz.


Şunlara da göz atın;


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!