ANASAYFA TARİFLER BÖREK TARİFLERİ PATATESLİ RULO BÖREK

Patatesli Rulo Börek

Misafir ağırlarken sunabileceğiniz çıtır çıtır bir börek hazırlamaya ne dersiniz? Mis gibi kokusuyla sofraları şölene çevirecek bir tarifle karşınızdayız. Rulo börek; yufka, patates ve baharatlar eşliğinde sunulan oldukça pratik bir börektir. İsmini şeklinden alır. Hazır yufka ile patatesli rulo börek nasıl yapılır sorusu için tarife başlayabiliriz. Çay sohbetlerinde sunabileceğiniz bu tarifi notlarınız arasına eklemeyi unutmayın.

Kaç
Kişilik

12 kişilik

Hazırlama
Süresi

25 dakika

Pişirme
Süresi

45 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Patatesli Rulo Börek Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 3 yufka

İç harcı için

  • 2 soğan
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı acı biber salçası
  • Tuz
  • Karabiber
  • 1 tutam kimyon
  • 1 tutam kırmızı toz biber
  • 4 haşlanmış patates
  • 1 bağ maydanoz

Sıvı harç için

  • 1 su bardağı zeytinyağı
  • 2 yumurta
  • 1 su bardağı süt

Patatesli Rulo Börek Nasıl Yapılır?

  • Yemeklik doğradığınız soğanı zeytinyağında pembeleşinceye kadar soteleyin. Salçalar, baharatlar ve ezdiğiniz patatesleri ilave edin.
  • Sürekli karıştırarak pişirin. İnce kıydığınız maydanozu ilave edip ocaktan alın. Sıvı harç için gerekli olan tüm malzemeyi geniş bir kasede çırpın.
  • Yufkalardan bir tanesini tezgahın üzerine serin. Sıvı harçtan fırçayla üzerine sürün. Patatesli harcın üçte birini yufkanın üzerine yayın.
  • Diğer yufkayı yaydığınız harcın üzerine serin. Sıvı harç ile ıslatın ve patatesli harçtan yayın. Son yufkayı da üzerine yerleştirip, sıvı harçtan sürün ve kalan tüm patatesli harcı da yaydıktan sonra 3 kat yufkayı sıkıca rulo yapın.
  • Rulodan 2 parmak kalınlığında halkalar kesin ve kalan sıvı harca bulayıp fırın tepsisine alın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40-45 dakika pişirin. Sıcak servis yapın. Afiyet olsun.

Patatesli Rulo Börek Püf Noktaları Nelerdir?

  • Soğanı doğramak yerine, rendelemeyi de tercih edebilirsiniz.
  • Fırını önceden ısıtarak böreğin eşit bir şekilde pişmesini sağlayabilirsiniz.
  • Yufkalar fazla gelirse, iç harç ile doldurun ve hava almayan poşetlere koyun. Ardından buzdolabında saklayarak istediğiniz zaman kullanabilirsiniz.
  • Patates yerine kıyma veya lor peyniri de kullanabilirsiniz.

1 Porsiyon Patatesli Rulo Börek Kaç Kalori?

  • Patatesli rulo böreğin bir porsiyonu, yaklaşık 270 kaloridir. Karbonhidrat değeri yüksektir.

Çay saatlerine çok yakışan nefis börek tariflerine sayfamızdan göz atabilirsiniz. Dilerseniz, pratik tava böreği veya çarşaf böreği tarifini de deneyebilirsiniz.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!