ANASAYFA TARİFLER TUZLU HAMUR İŞİ TARİFLERİ BÖREKLİK YUFKA

Böreklik Yufka

Böreklik Yufka

Börek yapımında kullanabileceğiniz ev yapımı yufkalar hazırlamaya ne dersiniz? Yufka, börek başta olmak üzere baklava gibi birçok tarifte kullanılır. Bu tür hamur işi tariflerde hazır yufka almak yerine, evde kendi taze yufkalarınızı hazırlayabilirsiniz. Hazırladığınız yufkaları 1-2 gün içerisinde tüketmeye özen gösterin. Malzemeler hazırsa, böreklik yufka nasıl yapılır birlikte görelim.

Alternatif olarak ev yapımı lavaş ve bazlama tarifine de göz atın.

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

5 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Böreklik Yufka Tarifi İçin malzemeler

  • Yaklaşık 1 kg un
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 adet yumurta
  • 2 buçuk su bardağı ılık su
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 1/2 çay bardağı sıvı yağ

Böreklik Yufka Nasıl Yapılır?

  • Unu bir kaba eleyin. Ayrı bir kapta yumurta, süt, sıvıyağ, yoğurt, karbonat ve sirkeyi çırpma teli ile çırpın.
  • Unun ortasını havuz gibi açın. Sütlü karışımı ekleyip pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurun.
  • Hazırladığınız hamurun üzerini nemli bir bezle örtüp ılık bir ortamda 20 dakika bekletin.
  • Bezelere ayırın. Hamur bezelerini tezgahın üzerine alın. Nişasta serpiştirip ince yufkalar şeklinde açın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!