ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ BÖREK TARİFLERİ NOHUTLU BÖREK

Nohutlu börek

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Nohutlu börek tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 3 yufka
  • 50 gr tereyağı
  • Yarım çay bardağı ayçiçeği yağı

İç harcı için

  • 1.5 su bardağı haşlanmış nohut
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı acı biber salçası
  • 1 soğan
  • Tuz
  • Kimyon
  • Karabiber
  • Haşhaş tohumu

Nohutlu börek Nasıl Yapılır

Nohutları mutfak robotundan geçirin. Soğanı küp şeklinde doğrayıp zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun. Salçayı ekleyip 1 dakika kavurun. Nohudu ekleyip iyice karıştırın. Tuz, karabiber, kimyon ekleyerek soğumaya bırakın. Tereyağını eritip ayçiçeği yağı ile karıştırın. Yufkayı tezgaha serin. Üzerine yağ gezdirip ikiye katlayın. Kenar kısmına nohutlu harcın 1/3’ünü yayın ve rulo şeklinde sarın. Dört parmak genişliğinde kesip yağlı kağıt serili tepsiye dizin. Diğer yufkaları da aynı şekilde hazırlayın. Böreklerin üzerlerine yağ sürüp haşhaş tohumu serpiştirin ve 190 dereceye ayarlanmış fırında kızarıncaya kadar pişirin. Ilık servis yapın. 

 

Yorumlarınız

Misafir12.10.2016 17:37:19

bugün denedim.nohutlu harç fikri çok güzel.ancak yufka sadece yağla yağlandığı için çok kuru oldu. bir dahaki sefere yağa, süt ve yoğurt ilave etmeyi düşünüyorum. iç harcına da soğanla beraber küçük doğranmış yeşil ve kırmızı çarliston katılıp kavrulursa daha lezzetli olabilir.

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.