ANASAYFA TARİFLER BÖREK TARİFLERİ NOHUTLU BÖREK

Nohutlu Börek

Börek tarifleri arasında ilgi gören bir tarifle karşınızdayız. Bağırsakların çalışmasını düzenleyen ve diyabeti önlemesiyle bilinen nohut, genellikle sulu yemeklerin içerisinde kullanılır. Protein bakımından zengin olan bu besin, kilo vermeye yardımcı olduğu için diyet listelerinde de kendine yer bulur. Vücut için oldukça sağlıklı bir besin olan nohutu, bu kez börek yapımında kullandık ve ortaya nefis bir tat çıktı. Malzemeler hazırsa, ev yapımı nohutlu börek tarifine başlayabiliriz.

İçinde nohut olsun da ne olursa olsun diyenler için atıştırmalık olarak sunulan baharatlı nohut cips tarifini de buraya bırakıyoruz.

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Nohutlu Börek Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 3 yufka
  • 50 gr tereyağı
  • Yarım çay bardağı ayçiçeği yağı

İç harcı için

  • 1.5 su bardağı haşlanmış nohut
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı acı biber salçası
  • 1 soğan
  • Tuz
  • Kimyon
  • Karabiber
  • Haşhaş tohumu

Nohutlu Börek Nasıl Yapılır?

  • Nohutları mutfak robotundan geçirin. Soğanı küp şeklinde doğrayıp zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun.
  • Salçayı ekleyip 1 dakika kavurun. Nohudu ekleyip iyice karıştırın. Tuz, karabiber, kimyon ekleyerek soğumaya bırakın. Tereyağını eritip ayçiçeği yağı ile karıştırın.
  • Yufkayı tezgaha serin. Üzerine yağ gezdirip ikiye katlayın. Kenar kısmına nohutlu harcın 1/3’ünü yayın ve rulo şeklinde sarın.
  • Dört parmak genişliğinde kesip yağlı kağıt serili tepsiye dizin. Diğer yufkaları da aynı şekilde hazırlayın.
  • Böreklerin üzerlerine yağ sürüp haşhaş tohumu serpiştirin ve 190 dereceye ayarlanmış fırında kızarıncaya kadar pişirin. Ilık servis yapın. Afiyet olsun.
Yorumlar

Misafir 12 Ekim 2016, 17:37

bugün denedim.nohutlu harç fikri çok güzel.ancak yufka sadece yağla yağlandığı için çok kuru oldu. bir dahaki sefere yağa, süt ve yoğurt ilave etmeyi düşünüyorum. iç harcına da soğanla beraber küçük doğranmış yeşil ve kırmızı çarliston katılıp kavru...Devamını Oku


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!