ANASAYFA TARİFLER VEJETARYEN YEMEKLERİ MEXİCAN PİZZA

Mexican Pizza

Bol malzemeli yemekleri ve taco tarifi ile ünlü olan Meksika mutfağı, pizza konusunda da oldukça başarılıdır. Peki, Mexican pizza nasıl yapılır? Mutfağınıza yeni bir lezzet kazandıracak Mexican pizza tarifine başlayabiliriz.

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

10 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Mexican Pizza Tarifi İçin malzemeler

Kıtır pizza hamuru için:

  • 175 gr un
  • 10 gr yaş maya
  • 3 kahve fincanı ılık su
  • 5 gr tuz 2.5 gr toz şeker

Domates sos için:

  • 5 domates
  • 1 soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 60 gr domates salçası
  • 3 çorba kaşığı zeytinyağı 

Üzeri için:

  • 100 gr rendelenmiş mozzarella peyniri
  • 1 tavuk göğüs eti
  • 20 yeşil kokteyl zeytin
  • 1 çay bardağı konserve tane mısır
  • 100 gr mantar
  • 1 çorba kaşığı acı sos

Mexican Pizza Nasıl Yapılır?

  • Bir kapta ılık su, maya, tuz ve şekeri karıştırıp kabarıncaya kadar 15-20 dakika bekletin. Unu hamur yoğurma kabına alıp ortasını havuz gibi açın. Mayalı suyu ilave edin.
  • Kulak memesi kıvamında bir hamur yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örtüp mayalanması için 30 dakika bekletin.
  • Mayalanan hamuru tekrar yoğurun ve 4 eşit parçaya ayırın. Hamurları un serpilmiş bir zeminde merdaneyle 20 cm çapında açın.
  • Pizza sosu için; soğan ve sarımsakları soyup kıyın. Domatesleri rendeleyin. Zeytinyağını bir tavada ısıtın.
  • Soğan ve sarımsakları ilave edip kavurun. Rendelenmiş domatesleri ekleyip 5 dakika pişirin. Salçayı ilave edip 5 dakika daha pişirin. Pizza sosunu soğumaya bırakın.
  • Tavuk etini haşlayıp süzün ve küp küp doğrayın. Yağlanmış fırın tepsisine hamurları yerleştirip üzerine mozzarella peyniri serpin.
  • Mantarları temizleyip ince doğrayın. Zeytinleri dilimleyin. Tavuk eti, kokteyl zeytin, mısır, mantar ve acı sosu bir kapta karıştırıp pizzanın üzerine yayın.
  • Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 8-10 dakika pişirin. Dilimleyip servis yapın. Afiyet olsun.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!