ANASAYFA TARİFLER BÖREK TARİFLERİ SOĞANLI ÇITIR BÖREK

Soğanlı Çıtır Börek

Çay sohbetlerinin yanına çok yakışacak bir önerimiz var. İç harcı soğan, maydanoz ve baharatlarla hazırlanan soğanlı çıtır böreğin yapımında hazır yufka kullanıldığı için, oldukça kolay bir tariftir. İsteğe göre soğana ek olarak peynir de kullanılabilir. Malzemeler hazırsa, soğanlı çıtır börek yapımı için tarife geçebiliriz.

Börek tarifleri arasında çok ilgi gören nefis tava böreği yapımına göz atmayı unutmayın.

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

25 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Soğanlı Çıtır Börek Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 3 yufka
  • 100 gr eritilmiş tereyağı
  • 2 yemek kaşığı ayçiçek yağı

İç harcı için

  • 1 kg soğan
  • Yarım demet maydanoz
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı pul biber
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Üzeri için

  • 1 yumurta sarısı
  • Susam

Soğanlı Çıtır Börek Nasıl Yapılır?

  • Soğanları yarım ay şeklinde doğrayın. Tereyağını tavada eritin. Soğanı ekleyip yumuşayıncaya kadar soteleyin. Tuz, karabiber ve kırmızı pul biberi ekleyip karıştırın.
  • Ocaktan alın. Son olarak maydanozu ekleyip soğumaya bırakın. İlk yufkanın üzerine tereyağı ile ayçiçek yağı karışımını sürün. Kenar kısmına harçtan aktarıp rulo şeklinde sarın.
  • Üç parmak kalınlığında kesin. Diğer yufkalara da aynı işlemi uygulayın. Yağlanmış veya yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin.
  • Üzerine yumurta sarısı sürüp susam serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin. Servis yapın. Afiyet olsun.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!