Kolay İftar Yemekleri: İftar İçin 20 Kolay Tarif
İftarlık kolay yemek tarifleri nelerdir? Zamanı kısıtlı olanlar için evde kolayca hazırlayabileceğiniz iftar yemeklerini yazımızda derledik. İşte, iftar sofralarına özel 20 pratik ve farklı tarif:

Oruç tutarken mutfakta saatlerce yemek pişirmek kolay değil. Özellikle iftara az zaman kala iki üç çeşit yemek hazırlamak, bazen yorucu olabiliyor. Tam da bu yüzden 30 dakikadan daha kısa süren pratik iftar yemeklerini sizler için derlemiştik. Ancak bu liste bize yetmez diyenler için, en kolay iftar yemeklerini de yazımızda derledik. Listemizdeki yemekleri ilham almak için kullanabilir, daha fazlasına iftar yemekleri sayfamızdan ulaşabilirsiniz. Ayrıca sizler için hazırladığınız günlük iftar menüsünü takip etmeyi unutmayın. 

Mutfakta saatlerini geçirmek istemeyenlere, az zamanda farklı yemekler sunmak isteyenlere 20 kolay iftar yemeği tarifi:

  1. Mercimek Çorbası


Türk mutfağında önemli bir yere sahip olan mercimek çorbası, çorba tarifleri denildiğinde ilk akla gelen lezzetlerden biridir. Ortalama 15-20 dakikada hazırlanan mercimek çorbası ile siz de iftara sıcak bir başlangıç yapabilirsiniz.

  1. Göce Çorbası


Mercimek yerine farklı bir çorba tarifi denemek isteyenler için, Çankırı yöresiyle özdeşleşen göce çorbasını öneriyoruz. Un, göce ve yoğurt ile hazırlanan bu çorba, 30-35 dakikada sofralardaki yerini alır.

  1. İmam Bayıldı


Patlıcan, soğan, domates ve biber ile hazırlanan imam bayıldı, zeytinyağlı bir yemektir. Hazırlaması 10, pişirmesi 20 dakika süren bu yemek, iftarda hafif beslenmek isteyenlerin favorisidir.

  1. Karnabahar Kızartması


Metabolizmayı hızlandırmasıyla bilinen karnabahar, diyet listelerinin vazgeçilmezidir. Un ve maden suyuna bulanan karnabaharlar, kızartma usulüyle pişirildikten sonra kapari sos eşliğinde sunulabilir.

  1. Zeytinyağlı Bamya


Lif oranı yüksek olan bamya, vücuda enerji verir. Salça, domates ve soğan ile birlikte pişirilen zeytinyağlı bamyanın porsiyonu, yaklaşık 75 kalori değerindedir.

  1. Fırında Levrek


Balık sezonu yavaş yavaş kapanırken iftar sofralarında balığa yer vermek isteyenler için, nefis bir önerimiz var. Yalnızca 6 malzeme ile hazırlanan fırında levreği, limon dilimleri ile birlikte sunabilirsiniz.

  1. İstiridye Mantarı Kebabı


Yüksek proteinli bir besin olan mantar, özellikle vejetaryen ve vegan menülerinde kendine yer bulur. Tırnak pideyle zenginleştirilen istiridye mantarı kebabını 20 dakikada hazırlayabilir, yoğurtlu sosla birlikte servis edebilirsiniz.

  1. Kabak Bastı


Kabak, domates ve fesleğen ile hazırlanan bu yemek, sağlıklı beslenmek isteyenler için ideal bir seçimdir. Düşük kalorisi ve lezzetiyle her zevke hitap eden kabak bastıyı, dereotu serpiştirerek sunabilirsiniz.

  1. Kızarmış Mozzarella Topları


İftarda yalnızca ana yemeklere değil, aperatiflere de bol bol yer vermenizi öneriyoruz. Mozzarella peyniri, un ve yumurta ile hazırlanan mozzarella topları, kızgın yağda kızartıldıktan sonra sofralardaki yerini alır. Hazırlama süresi ortalama 20 dakikadır.

  1. Feta Peynirli Makarna


İftar sofralarında makarnadan vazgeçemeyenler için, domates, zeytin ve feta peyniri ile zenginleştirilen fırında makarna tarifini öneriyoruz. Hazırladığınız makarnayı kekik, karabiber gibi baharatlarla tatlandırabilirsiniz.

  1. Fellah Köfte


Arap mutfağının en sevilen yemeklerinden biri olan fellah köfte, Adana ile özdeşleşmiştir. İrmik ve ince bulgur ile hazırlanan fellah köfte, sarımsaklı yoğurt eşliğinde sunulur.

  1. Hot Dog


Yöresel tarifler yerine sokak lezzetlerine yer vermek isteyenler için, nefis mi nefis hot dog tarifini öneriyoruz. Sosisli sandviç olarak da bilinen hot dog, ketçap, mayonez, hardal ve dip soslar eşliğinde sunulur.

  1. Osmanlı Pilavı


İsminden anlaşılacağı üzere Osmanlı'dan miras kalan bu pilav, kuş üzümü, fıstık, kuru kayısı, badem ve ceviz ile hazırlanır. İç pilav olarak da bilinen Osmanlı pilavını, didiklenmiş tavuk eti ile zenginleştirebilirsiniz.

  1. Kabak Borani


Bal kabağı ve kıymayı hiç birlikte denediniz mi? Cevabınız hayırsa, bal kabağı, soğan, maydanoz ve kıyma ile nefis bir borani hazırlayabilirsiniz. Sunum için üzerine süzme yoğurt eklemeyi unutmayın.

  1. Ot Kavurma


Ramazan ayında sağlıklı beslenmeyi ön planda tutanlar için, radika, kaz ayağı ve ebegümeci ile hazırlanan ot kavurma tarifini öneriyoruz. 30 dakikada sofralardaki baş köşeyi alan ot kavurmayı, pul biberli yoğurt ile zenginleştirebilirsiniz.

  1. Makarna Salatası


Kalabalık sofralar için hem doyurucu, hem de pratik bir önerimiz var. İsteğe göre zeytin, domates, turşu, bezelye ve fesleğen ile zenginleştirilen makarna salatasını, aperatif tariflerle birlikte sunabilirsiniz.

  1. Tarhanalı Çıtır Tavuk


Tarhanayı yalnızca çorba yapımında kullananlara, yepyeni bir tarifimiz var. Yalnızca 5 malzemeden oluşan ve dışı tarhana tozuyla kaplanan çıtır tavukları, 25 dakikada hazırlayabilirsiniz.

  1. Parmesanlı Patlıcan


Hazırlaması 10, pişirmesi 15 dakika süren parmesanlı patlıcan, et ve sebze yemeklerinin yanında atıştırmalık olarak sunulur. Kızaran patlıcanlar salçalı sos eşliğinde servis edilir.

  1. Tavuklu Sebzeli Noodle


Kolay iftar yemekleri menümüze, son zamanların en sevilen tariflerinden biriyle veda ediyoruz. Mantar, brokoli, soya sosu ve tavuk göğsü ile zenginleştirilen noodle, pratik ve doyurucu olduğu için iftar menülerinde mutlaka yer alması gereken bir yemektir.

  1. Mantarlı Tavuk Sote

Mantar ve tavuk göğsü ile hazırlanan bu yemek, 30 dakika içinde sofralardaki yerini alır. Videolu ve resimli anlatımıyla mantarlı tavuk soteyi, kolayca hazırlayabilirsiniz.

Şunlara da göz atın;

  1. Tavuklu iftar menüsü
  2. Etsiz iftar yemekleri
  3. Değişik iftar yemekleri
  4. İftar salataları
  5. İftar mezeleri
  6. Ramazan imsakiyesi

Haber Kategorileri

Tarif Listeleri

Lezzetli Haberler

Mayıs Ayı Sebze ve Meyveleri
Yatmadan Önce Uzak Durmanız Gereken 7 Besin
Karahindiba Nasıl Kurutulur?
Meşe Balı Nedir, Nasıl Tüketilir?
Salmonella Bakterisi Nedir, Nasıl Bulaşır?
Lezzetlerin Doğal Buluşması: Telezzüz Vegan ve Vejetaryen Mutfağıyla