Mantarlı Tavuk Sote

Mantarlı Tavuk Sote
15 Şubat 2023

En güzel davet sofralarının ve ziyafetlerin vazgeçilmezi haline gelen tavuk sote, kısa sürede hazırlanabilen bir yemektir. İçerisinde kullanılan mantar, domates ve biberler sayesinde oldukça zengin bir tadı vardır. 10 dakika da hazırlanan mantarlı tavuk sote, tavada pişirildikten sonra sofralardaki baş köşeyi alır. Peki, leziz mantarlı tavuk sote nasıl yapılır? Listedeki malzemeleri hazırlayıp kollarınızı sıvadıysanız, gelin mantarlı tavuk sote yapımı için tarif detaylarına göz atalım.

1 Porsiyon Mantarlı Tavuk Sote Kaç Kalori?

  • Mantarlı tavuk sotenin bir porsiyonu, yaklaşık 175 kaloridir. Protein bakımından zengin olduğu için, haftada bir kez tüketilmesi önerilir.

Tavuk etine hayır diyemeyenler için nefis köri soslu tavuk ve ev yapımı tavuk ciğeri tarifini de buraya bırakıyoruz.

Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 6 Kişi Kaydetti
Mantarlı Tavuk Sote için

Malzemeler

  • 200-250 gr mantar
  • Zeytinyağı
  • 2 adet tavuk göğsü
  • 1 adet Biber
  • 1 adet Domates
  • Tuz
  • Karabiber
  • Toz Kırmızı Biber
  • 2 diş sarımsak
Mantarlı Tavuk Sote

Nasıl Yapılır

Servis Önerisi

Mantarlı tavuk soteyi, patates köftesi ile birlikte servis edebilirsiniz.

Püf Noktası
  • Mantarların kararmasını önlemek için, tarife başlamadan önce limonlu suda bekletin. Ardından kurulayarak doğrayabilirsiniz.
  • Yemeğin çok acı olmasını istemiyorsanız, biber sayısını düşürebilirsiniz.
  • Domateslerin kabuklarını mutlaka soyun. Aksi takdirde kabuklar diğer malzemelere yapışacaktır.
  • Tavukları ilk olarak yüksek ateşte soteleyin. Domatesleri ekledikten sonra ateşi kısabilirsiniz.
  • Dilerseniz, soğan veya sarımsak da ekleyebilirsiniz.
  • Mantarlı tavuk sotenin baharatlarını son aşamada ekleyin.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo