ANASAYFA TARİFLER TAVUK YEMEKLERİ MANTARLI TAVUK SOTE

Mantarlı Tavuk Sote

Mantarlı Tavuk Sote

En güzel davet sofralarının ve ziyafetlerin vazgeçilmezi haline gelen tavuk sote, kısa sürede hazırlanabilen bir yemektir. İçerisinde kullanılan mantar, domates ve biberler sayesinde oldukça zengin bir tadı vardır. 10 dakika da hazırlanan mantarlı tavuk sote, tavada pişirildikten sonra sofralardaki baş köşeyi alır. Peki, leziz mantarlı tavuk sote nasıl yapılır? Listedeki malzemeleri hazırlayıp kollarınızı sıvadıysanız, gelin mantarlı tavuk sote yapımı için tarif detaylarına göz atalım.

Tavuk etine hayır diyemeyenler için nefis köri soslu tavuk ve ev yapımı tavuk ciğeri tarifini de buraya bırakıyoruz.

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

10 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Mantarlı Tavuk Sote Tarifi İçin malzemeler

  • 600 gram kuşbaşı tavuk (göğüs)
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 adet kapya biberi
  • 2 adet yeşil biber
  • 300 gram kültür mantarı
  • 1 adet domates
  • Çekilmiş tane karabiber
  • Kekik
  • Tuz

Mantarlı Tavuk Sote Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle zeytinyağını tavaya alarak kızdırın. Bu esnada biberleri yıkayıp doğrayabilirsiniz.
  • Zeytinyağı kızdığında içerisine kuşbaşı tavuk etini ekleyin ve yüksek ateşte soteleyin.
  • Tavukların üzerine doğradığınız biberleri de ekleyin ve sotelemeye devam edin.
  • Biberleri hafifçe kavurduktan sonra doğranmış mantarları da üzerine ekleyin. Tüm malzemeler suyunu salıp çekinceye kadar soteleyin.
  • Tavuklar suyunu çektiğinde üzerine kabuğu soyulmuş ve doğranmış domatesleri ilave ederek karıştırın.
  • Son olarak baharatları da ilave edin ve yaklaşık 15 dakika pişmesi için bırakın.
  • Domatesler ve tavuk suyunu çektiğinde yemeğiniz hazır demektir.
  • Mantarlı tavuk soteyi, patates köftesi ile birlikte servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.

Mantarlı Tavuk Sote Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  • Mantarların kararmasını önlemek için, tarife başlamadan önce limonlu suda bekletin. Ardından kurulayarak doğrayabilirsiniz.
  • Yemeğin çok acı olmasını istemiyorsanız, biber sayısını düşürebilirsiniz.
  • Domateslerin kabuklarını mutlaka soyun. Aksi takdirde kabuklar diğer malzemelere yapışacaktır.
  • Tavukları ilk olarak yüksek ateşte soteleyin. Domatesleri ekledikten sonra ateşi kısabilirsiniz.
  • Dilerseniz, soğan veya sarımsak da ekleyebilirsiniz.
  • Mantarlı tavuk sotenin baharatlarını son aşamada ekleyin.

1 Porsiyon Mantarlı Tavuk Sote Kaç Kalori?

  • Mantarlı tavuk sotenin bir porsiyonu, yaklaşık 175 kaloridir. Protein bakımından zengin olduğu için, haftada bir kez tüketilmesi önerilir.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!