ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ SEBZE YEMEKLERİ DİĞER SEBZE YEMEKLERİ KABAK BORANİ

> KABAK BORANİ
Kabak borani
4 Kişilik
Hazırlama 15 dakika
Pişirme 20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kabak borani tarifi için malzemeler

• 500 g bal kabağı
• 200 g orta yağlı kıyma
• 50 g tereyağı
• 3 yemek kaşığı sıvı yağ
• 1 adet soğan
• 4-5 dal maydanoz (İri kıyılmış)
• 2 diş sarımsak
• 1 su bardağı süzme yoğurt
• Tuz
• Karabiber

Kabak borani Nasıl Yapılır

  • Kabuğu soyulmuş bal kabaklarını 2 cm’lik küpler halinde doğrayın. Tuz ilave edilmiş kaynar suda 20-25 dakika haşlayın.
  • Sıvı yağı ve tereyağını tencereye alın. Yağlar ısınınca kıyılmış soğanları ve kıymayı kavurun. Tuzu ve karabiberi ilave edin. 15 dakika daha kısık ateşte kavurmaya devam edin.
  • Süzme yoğurdu ve havanda ezdiğiniz sarımsakları bir kasede çırpın. Haşlayıp süzdüğünüz kabakları servis tabağına aktarın. Üzerine önce sarmısaklı yoğurdu, sonra da kıymalı karışımı dökün. En son iri kıyılmış maydanozu serpip sıcak servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.