ANASAYFA TARİFLER FARKLI SEBZE YEMEKLERİ KABAK BORANİ

Kabak Borani

Kabak borani

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Kabak Borani Tarifi İçin malzemeler

  • 500 g bal kabağı
  • 200 g orta yağlı kıyma
  • 50 g tereyağı
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 adet soğan
  • 4-5 dal maydanoz (İri kıyılmış)
  • 2 diş sarımsak
  • 1 su bardağı süzme yoğurt
  • Tuz
  • Karabiber

Kabak Borani Nasıl Yapılır?

  • Kabuğu soyulmuş bal kabaklarını 2 cm’lik küpler halinde doğrayın. Tuz ilave edilmiş kaynar suda 20-25 dakika haşlayın.
  • Sıvı yağı ve tereyağını tencereye alın. Yağlar ısınınca kıyılmış soğanları ve kıymayı kavurun. Tuzu ve karabiberi ilave edin. 15 dakika daha kısık ateşte kavurmaya devam edin.
  • Süzme yoğurdu ve havanda ezdiğiniz sarımsakları bir kasede çırpın. Haşlayıp süzdüğünüz kabakları servis tabağına aktarın. Üzerine önce sarmısaklı yoğurdu, sonra da kıymalı karışımı dökün. En son iri kıyılmış maydanozu serpip sıcak servis yapın.

Kabak yerine demir deposu ıspanak ile hazırlanan, ıspanak borani tarifine göz atabilirsiniz.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!