ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ DİĞER TARİFLER KIZARTMA TARİFLERİ KARNABAHAR KIZARTMASI

Karnabahar kızartması

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

15 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Karnabahar kızartması tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 1 küçük karnabahar
  • 1 su bardağı un
  • 2 yumurta (akları ve sarıları ayrılmış)
  • 175 gr maden suyu
  • Tuz
  • 3 yemek kaşığı kapari
  • Yarım limon
  • 1 çay bardağı kıyılmış maydanoz

Kızartmak için

  • Ayçiçeği yağı

Karnabahar kızartması Nasıl Yapılır

Adım Adım Karnabahar Kızartması Tarifi:

Ana vatanı Doğu Akdeniz olarak bilinen karnabahar, kanser riskini düşüren besinler arasında yer alır. Metabolizmayı hızlandırdığı için, özellikle kilo vermede etkilidir. Genellikle salata, çorba ve ana yemeklerin içerisinde kullanılır. İçeriğinde bulunan C ve K vitaminleri sayesinde gelişimi destekler. Bu nedenle çocukların ve hamilelerin ayda bir kez tüketmesi önerilir. Malzemeler hazırsa, karnabahar kızartması nasıl yapılır birlikte görelim:

  • Karnabaharı iri parçalara ayırın. Kaynamış suda 5 dakika haşlayın ve süzerek soğumaya bırakın.
  • Yumurta sarıları, un, maden suyu ve tuzu bir kasede karıştırın. Yumurta aklarını temiz ve kuru bir kapta mikserle iyice çırpın ve unlu karışıma ekleyerek kaşıkla söndürmeden karıştırın.
  • Karnabaharları önce una sonra karışıma batırarak kızgın yağda 2-3 dakika kadar kızartın. Kağıt havlu üzerine alarak fazla yağını süzdürün.
  • Kıyılmış maydanoz, kapari ve limon suyunu karıştırıp karnabaharların üzerine serpiştirin.
  • Karnabahar kızartmasını, makarna salatası ile birlikte servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.

Karnabahar Kızartmasının Püf Noktaları Nelerdir?

  • Karnabaharı çok fazla haşlamamaya özen gösterin.
  • Haşlama suyuna limon veya tuz ekleyebilirsiniz. Böylece dışı daha çıtır olacaktır.
  • Karnabaharı iri parçalar halinde doğrayın. Aksi takdirde yumuşadıkça dağılmaya başlayacaktır.
  • Pişen karnabaharı ılıklaşmaya başladığında sosa batırabilirsiniz. İsteğe göre hazır soslar kullanılabilir.

1 Porsiyon Karnabahar Kızartması Kaç Kaloridir?

Karnabahar kızartmasının bir porsiyonu, yaklaşık 185 kaloridir. Kalori değerini düşürmek için ayçiçeği yerine zeytinyağı kullanabilirsiniz. Vitamin ve mineral bakımından zengin olan bu tarifi, diyet listelerine ekleyebilirsiniz. Dilerseniz, hemen hemen aynı kalori değeriyle sunulan fırında karnabahar tarifini de deneyebilirsiniz.

Ana yemeklerin yanında servis edilen kızartma tarifleri sizin de damak zevkinize hitap ediyorsa, genellikle hazır olarak satılan soğan halkası tarifine göz atabilirsiniz.

Yorumlarınız

Misafir12.10.2016 16:40:35

Benim karnabaharla ilgili kızartma tarifim vardı.Ama bu şekilde yapınca bakalım nasıl olacak dedim ve yaptım.Yarım ölçü yaptım..İki kişilik.Yumurta akını katılaşana kadar karıştırdım.Dışarıdan bakan onu kremşanti bile sanabilirdi.Biraz uğraştırıcı ama gerçekten çok değişik..Özellikle o yumurta akını unlu karışıma yedirmek.Kızarttığım karnabaharlar pufidik börekler gibi oldu.Resimdeki gibi girintili değildi benimkiler.Yanında sarımsaklı yoğurt...Başarılı bir tarif.İlk defa karnabaharı kızartacaklara bu tarifi öneririm.Şimdi hangi tarifi deneyelim:)) Nixie

Misafir12.10.2016 17:21:01

ya bunun tadı bir harika

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.