Ot Kavurma

Hafif bir öğün geçirmek isteyenler için Aydan Üstkanat’tan nefis bir önerimiz var. Radika, ebegümeci ve kazayağı otlarıyla hazırlanan bu kavurma, hem diyet, hem de vejetaryen menüleri için uygundur.
Alternatif olarak başlangıç menülerine uygun ot çorbası ve nefis ot salatası tarifine göz atmayı unutmayın.
Kaç
Kişilik
2 kişilik
Hazırlama
Süresi
20 dakika
Pişirme
Süresi
10 dakika

Ot Kavurma Tarifi İçin malzemeler
- 1/2 kg ot karışımı (Tatlı radika, ebegümeci ve kazayağı kullandım)
- 1 adet büyük boy kuru soğan (Yemeklik doğranmış)
- Zeytinyağı
- Tuz
Servis için
- 2 diş sarımsak (Ezilmiş)
- Süzme yoğurt
- Tereyağı veya zeytinyağı
- Acı veya tatlı kırmızı pul biber
Ot Kavurma Nasıl Yapılır?
- Temizlenmiş otları kaynayan suya atın, maşa ile ileri geri hafifçe hareket ettirerek suya tamamen gömülmelerini sağlayın ve 3- 4 dakika sonra kontrol edin.
- Eğer haşlanmışsa otları kevgirle alarak buzlu suya atın ve bekletmeden süzün.
- Soğanı bir tavaya alarak zeytinyağı ile kısık ateşte çevirerek yumuşatın. Yumuşayan kuru soğana otları ekleyin ve birlikte 4-5 dakika daha kavurduktan sonra servis tabağına alın.
- Süzme yoğurdu bir kaseye alarak 1-2 kaşık sıcak su ekleyin ve sarımsakla birlikte çırpın.
- Küçük bir tavada pulbiberi yağla birlikte kızdırın.
- Servis tabağına aldığınız otun üzerine önce sarımsaklı yoğurdu sonra da yağda kızdırılmış pul biberi gezdirin ve bekletmeden servis edin.

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR