ANASAYFA TARİFLER PRATİK YEMEK TARİFLERİ OT KAVURMA

Ot Kavurma

Ot kavurma

Hafif bir öğün geçirmek isteyenler için Aydan Üstkanat’tan nefis bir önerimiz var. Radika, ebegümeci ve kazayağı otlarıyla hazırlanan bu kavurma, hem diyet, hem de vejetaryen menüleri için uygundur.

Alternatif olarak başlangıç menülerine uygun ot çorbası ve nefis ot salatası tarifine göz atmayı unutmayın.

Kaç
Kişilik

2 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

10 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Ot Kavurma Tarifi İçin malzemeler

  • 1/2 kg ot karışımı (Tatlı radika, ebegümeci ve kazayağı kullandım)
  • 1 adet büyük boy kuru soğan (Yemeklik doğranmış)
  • Zeytinyağı
  • Tuz

Servis için

  • 2 diş sarımsak (Ezilmiş)
  • Süzme yoğurt
  • Tereyağı veya zeytinyağı
  • Acı veya tatlı kırmızı pul biber

Ot Kavurma Nasıl Yapılır?

  • Temizlenmiş otları kaynayan suya atın, maşa ile ileri geri hafifçe hareket ettirerek suya tamamen gömülmelerini sağlayın ve 3- 4 dakika sonra kontrol edin.
  • Eğer haşlanmışsa otları kevgirle alarak buzlu suya atın ve bekletmeden süzün.
  • Soğanı bir tavaya alarak zeytinyağı ile kısık ateşte çevirerek yumuşatın. Yumuşayan kuru soğana otları ekleyin ve birlikte 4-5 dakika daha kavurduktan sonra servis tabağına alın.
  • Süzme yoğurdu bir kaseye alarak 1-2 kaşık sıcak su ekleyin ve sarımsakla birlikte çırpın.
  • Küçük bir tavada pulbiberi yağla birlikte kızdırın.
  • Servis tabağına aldığınız otun üzerine önce sarımsaklı yoğurdu sonra da yağda kızdırılmış pul biberi gezdirin ve bekletmeden servis edin.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!