Tarhanalı Çıtır Tavuk

Tarhanalı Çıtır Tavuk
11 Mart 2021

İstanbul Okan Üniversitesi Gastronomi Bölümü Yüksek Lisans Öğrencisi Büşra Kiş'ten ana yemek olarak sunabileceğiniz nefis bir tavuk tarifi.. Toz tarhana ve tavuk göğsü ile hazırlanan bu yemeği, yağda kızarttıktan sonra pilav eşliğinde sunabilirsiniz. Malzemeler hazırsa, tarhana çıtır tavuk tarifine geçebiliriz.

Alternatif olarak Louisiana usulü çıtır tavuk ve cipsli çıtır tavuk tarifine de göz atın.

Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 10 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Tarhanalı Çıtır Tavuk için

Malzemeler

  • 300 gr tavuk göğsü
  • 100 gr toz tarhana
  • 50 gr un
  • Su (Göz kararı)

Kızartmak için:

  • Ayçiçek yağı 
Tarhanalı Çıtır Tavuk

Nasıl Yapılır

  1. Öncelikle tavuklar jullienne doğranır.
  2. Bir kasenin içerisinde tarhana un ve su karıştırılarak açılır.
  3. Su yavaş yavaş eklenirse kıvamı daha iyi ayarlanabilir.
  4. Tavuklar tarhana bulamacına batırılır.
  5. Artından dışı toz tarhana ya da pankoya bulanarak kızgın yağda kızartılır. 
  6. Kızartılan tavuklar kağıt havluda bekletilirse yağı daha iyi süzülür. Afiyet olsun.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo