ANASAYFA TARİFLER TAVUK YEMEKLERİ TARHANALI ÇITIR TAVUK

Tarhanalı Çıtır Tavuk

Tarhanalı Çıtır Tavuk

İstanbul Okan Üniversitesi Gastronomi Bölümü Yüksek Lisans Öğrencisi Büşra Kiş'ten ana yemek olarak sunabileceğiniz nefis bir tavuk tarifi.. Toz tarhana ve tavuk göğsü ile hazırlanan bu yemeği, yağda kızarttıktan sonra pilav eşliğinde sunabilirsiniz. Malzemeler hazırsa, tarhana çıtır tavuk tarifine geçebiliriz.

Alternatif olarak Louisiana usulü çıtır tavuk ve cipsli çıtır tavuk tarifine de göz atın.

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

10 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Tarhanalı Çıtır Tavuk Tarifi İçin malzemeler

  • 300 gr tavuk göğsü
  • 100 gr toz tarhana
  • 50 gr un
  • Su (Göz kararı)

Kızartmak için:

  • Ayçiçek yağı 

Tarhanalı Çıtır Tavuk Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle tavuklar jullienne doğranır.
  • Bir kasenin içerisinde tarhana un ve su karıştırılarak açılır.
  • Su yavaş yavaş eklenirse kıvamı daha iyi ayarlanabilir.
  • Tavuklar tarhana bulamacına batırılır.
  • Artından dışı toz tarhana ya da pankoya bulanarak kızgın yağda kızartılır. 
  • Kızartılan tavuklar kağıt havluda bekletilirse yağı daha iyi süzülür. Afiyet olsun.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!