ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ET YEMEKLERİ BALIK YEMEKLERİ FIRINDA LEVREK

Fırında levrek

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Fırında levrek tarifi için malzemeler

  • 4 adet 350~500 gr arası levrek (içi temizlenmiş ve pulları alınmış)
  • 4 yemek kaşığı eritilmiş margarin
  • 2 domates
  • 2 kırmızı soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 limon

Fırında levrek Nasıl Yapılır

Balıkları fırın poşetine yerleştirin. Erittiğiniz margarini balıkların üzerine ekleyin. Poşetteki balıkları 15 dakika buzdolabında bekletin. Fırın torbasından dikkatlice çıkarttığınız balıkların üzerine ince dilimlediğiniz sebzeleri zevkinize göre dizin. Fırını 180 dereceye ayarlayın. Boş bir fırın torbasını fırın tepsisine yerleştirin. Artan dilimlenmiş sebzeleri fırın torbasının içine yayın. Dilimlenmiş sebzelerin üzerine balıkları düzgün bir şekilde yerleştirip torbanın ağzını bağlayın. 180 dereceye ayarladığınız fırında 25 dakika pişirin. Balıkları fırından çıkardıktan sonra 10 dakika dinlendirin ve isterseniz roka salatası ile servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.