ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ DİĞER TARİFLER YOĞURTLU TARİFLER İSTİRİDYE MANTARI KEBABI

İstiridye mantarı kebabı

İstiridye mantarı kebabı

Kaç
Kişilik

2 kişilik

Hazırlama
Süresi

5 dakika

Pişirme
Süresi

15 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

İstiridye mantarı kebabı tarifi için malzemeler

  • 300-400 g istiridye mantarı
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 kase süzme yoğurt
  • 3-4 dal dereotu (Kıyılmış)
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 2 küçük tırnak pidesi

İstiridye mantarı kebabı Nasıl Yapılır

  • Adım Adım İstiridye Mantarı Kebabı Tarifi:

    Ana vatanı Fransa olan istiridye mantarı, ülkemizde en çok Karadeniz Bölgesi'nde yetiştirilir. Et yemekleri içerisinde sık sık yer verilen bu besin, kolesterolü dengeler. Antioksidan deposu olduğu için, bağışıklık sistemini güçlendirir ve vücudun hastalık direncini arttırır. Demir bakımından zengin olmasının yanı sıra içeriğinde bulunan mineraller sayesinde kan yapıcı özelliği de mevcuttur. Özellikle tansiyon ve kolesterol hastalarının ayda bir kez tüketmesi önerilir. Malzemeleriniz hazırsa, istiridye mantarı kebabı nasıl yapılır gelin birlikte görelim:

    • Tırnak pidelerini küp küp kesip yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin. Fırında kıtır kıtır olana kadar kızartın. 
    • Sosu için tereyağını eritip salçayı ve toz biberi kavurun. Tavayı ocağın üzerine alın. Tava iyice ısınınca zeytinyağıyla birlikte istiridye mantarlarını bütün olarak yerleştirin.
    • Orta ateşte, 4 dakika kadar iyice rengi karamele dönene kadar kızartın. Diğer tarafını çevirip aynı şekilde kızartmaya devam edin. 
    • Pideleri servis tabağına yayın, üzerine istiridye mantarlarını, mantarların üzerine de ince kıyılmış dereotu ile tatlandırdığınız süzme yoğurdu koyun. En son tereyağlı sosu dökün.
    • İstiridye mantarını, atıştırmalık olarak sunulan patates köftesi ile birlikte servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.

    İstiridye Mantarı Kebabının Püf Noktaları Nelerdir?

    • İstiridye mantarlarının taze ve sert olmasına özen gösterin. Bu sayede pişirme esnasında çatlamalarını önleyebilirsiniz.
    • Mantarları küçük bir bıçak yardımıyla temizleyin ve kabuklarını ince ince soyun.
    • Eğer mantarları yıkayacaksanız, pişirmeden önce kuru olduğundan emin olun.
    • Malzemelerin karışması için tahta kaşık yardımıyla devamlı karıştırın.

    1 Porsiyon İstiridye Mantarı Kebabı Kaç Kaloridir?

    Posa ve protein bakımından zengin olan istiridye mantarı kebabının bir porsiyonu, yaklaşık 65 kaloridir. Besin değerleri yüksek olan bu tarifi, diyet listelerine ekleyebilirsiniz.

    Dünyanın birçok yerinde farklı çeşitlerle sunulan mantar; hem sağlıklı, hem de ekonomik besinler arasındadır. Dilerseniz, mantarlı risotto tarifine göz atarak yeni tatlar keşfedebilirsiniz.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.