İstiridye Mantarı Kebabı

İstiridye Mantarı Kebabı
24 Aralık 2020

Ana vatanı Fransa olan istiridye mantarı, ülkemizde en çok Karadeniz Bölgesi'nde yetiştirilir. Et yemekleri içerisinde sık sık yer verilen bu besin, kolesterolü dengeler. Antioksidan deposu olduğu için, bağışıklık sistemini güçlendirir ve vücudun hastalık direncini arttırır. Demir bakımından zengin olmasının yanı sıra içeriğinde bulunan mineraller sayesinde kan yapıcı özelliği de mevcuttur. Özellikle tansiyon ve kolesterol hastalarının ayda bir kez tüketmesi önerilir. Malzemeleriniz hazırsa, tereyağlı istiridye mantarı nasıl yapılır görelim.

Hazırlanma Süresi : 5 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 2 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 2 Kişi Kaydetti
İstiridye Mantarı Kebabı için

Malzemeler

  • 300-400 g istiridye mantarı
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 kase süzme yoğurt
  • 3-4 dal dereotu (Kıyılmış)
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 2 küçük tırnak pidesi

İstiridye Mantarı Kebabı

Nasıl Yapılır

  1. Tırnak pidelerini küp küp kesip yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin. Fırında kıtır kıtır olana kadar kızartın. 
  2. Sosu için tereyağını eritip salçayı ve toz biberi kavurun. Tavayı ocağın üzerine alın. Tava iyice ısınınca zeytinyağıyla birlikte istiridye mantarlarını bütün olarak yerleştirin.
  3. Orta ateşte, 4 dakika kadar iyice rengi karamele dönene kadar kızartın. Diğer tarafını çevirip aynı şekilde kızartmaya devam edin.
  4. Pideleri servis tabağına yayın, üzerine istiridye mantarlarını, mantarların üzerine de ince kıyılmış dereotu ile tatlandırdığınız süzme yoğurdu koyun. En son tereyağlı sosu dökün.
  5. İstiridye mantarını, atıştırmalık olarak sunulan patates köftesi ile birlikte servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.

İstiridye Mantarı Kebabının Püf Noktaları Nelerdir?

  1. İstiridye mantarlarının taze ve sert olmasına özen gösterin. Bu sayede pişirme esnasında çatlamalarını önleyebilirsiniz.
  2. Mantarları küçük bir bıçak yardımıyla temizleyin ve kabuklarını ince ince soyun.
  3. Eğer mantarları yıkayacaksanız, pişirmeden önce kuru olduğundan emin olun.
  4. Malzemelerin karışması için tahta kaşık yardımıyla devamlı karıştırın.

1 Porsiyon İstiridye Mantarı Kebabı Kaç Kaloridir?

  1. Posa ve protein bakımından zengin olan istiridye mantarı kebabının bir porsiyonu, yaklaşık 65 kaloridir. Besin değerleri yüksek olan bu tarifi, diyet listelerine ekleyebilirsiniz. Dilerseniz, bol sebzeli patlıcan kebabı tarifini de deneyebilirsiniz.
Dünyanın birçok yerinde farklı çeşitlerle sunulan mantar; hem sağlıklı, hem de ekonomik besinler arasındadır. Dilerseniz, mantarlı risotto tarifine göz atarak yeni tatlar keşfedebilirsiniz.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo