ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ DİĞER TARİFLER YOĞURTLU TARİFLER İSTİRİDYE MANTARI KEBABI

> İSTİRİDYE MANTARI KEBABI
İstiridye mantarı kebabı
2 Kişilik
Hazırlama 5 dakika
Pişirme 15 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

İstiridye mantarı kebabı tarifi için malzemeler
  • 300-400 g istiridye mantarı
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 kase süzme yoğurt
  • 3-4 dal dereotu (Kıyılmış)
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 2 küçük tırnak pidesi

İstiridye mantarı kebabı Nasıl Yapılır

  • Tırnak pidelerini küp küp kesip yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin. Fırında kıtır kıtır olana kadar kızartın. 
  • Sosu için tereyağını eritip salçayı ve toz biberi kavurun. Tavayı ocağın üzerine alın. Tava iyice ısınınca zeytinyağıyla birlikte istiridye mantarlarını bütün olarak yerleştirin. Orta ateşte, 4 dakika kadar iyice rengi karamele dönene kadar kızartın. Diğer tarafını çevirip aynı şekilde kızartmaya devam edin. 
  • Pideleri servis tabağına yayın, üzerine istiridye mantarlarını, mantarların üzerine de ince kıyılmış dereotu ile tatlandırdığınız süzme yoğurdu koyun. En son tereyağlı sosu dökün. Hemen servis yapın

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.