• Yarım kilo hodan otu
  • 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 soğan
  • 2 yumurta
  • Tuz
  • Karabiber
  • Yarım kilo hodan otu
  • 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 soğan
  • 2 yumurta
  • Tuz
  • Karabiber
  • Yeşil mercimeği yıkayıp süzün. Orta boy bir tencerede üzerini örtecek kadar su ilave edip yumuşayıncaya kadar haşlayın ve süzüp derin bir kaba alın. 
  • Sosu için gerekli olan tüm malzemeyi bir kasede karıştırın. Ilınan mercimeğin üzerine döküp sosu çekmesi için karıştırın. Sivri biber, kırmızı biber, taze soğan ve maydanozu ince kıyıp mercimeğin üzerine ilave ederek tekrar karıştırın. Tuz ve kırmızı pul biber ile tatlandırıp servis yapın.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.