Domates Sosu

Domates Sosu
29 Temmuz 2024

Obezite ve kalp krizi hastalıklarına karşı koruyucu bir etkisi olan domates; menemen veya kahvaltılık sos gibi birçok tarifte kendine yer bulur. Cilt sağlığına iyi gelmesinin yanı sıra, kan yapıcı özelliği de mevcuttur. Raf ömrü uzun olduğu için, konservelerde muhafaza edilebilir. Ana vatanı Güney Amerika olan bu besin, ülkemizde en çok Antalya ve Mersin'de yetişir. Malzemeleriniz hazırsa, domates sos tarifine başlayabiliriz.

1 Porsiyon Domates Sosu Kaç Kaloridir?

  • Genellikle yemeklerin içine katılan domates sosu, kahvaltılarda sade bir şekilde de tüketilebilir. Sosun 100 gramlık porsiyonu, yaklaşık 70 kaloridir. 
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 10 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Domates Sosu için

Malzemeler

Malzemeler

  • 6 domates
  • 2 sivribiber
  • 3 soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağı
  • Kekik
  • Şeker
  • Tuz
  • Karabiber
  • Sirke

Üzeri için

  • 2 dal maydanoz
Domates Sosu

Nasıl Yapılır

  1. Öncelikle 6 adet domatesi soyun ve doğrayın. Ardından 2 adet sivri biberi temizleyip kıyın.
  2. Sos için üç adet soğanı da doğrayın. 3 diş sarımsağı soyun ve ince ince dilimleyin.
  3. Daha sonra zeytinyağını tavada ısıtıp soğanı ve sarımsağı soteleyin.
  4. Soğan ve sarımsak pembeleşmeye başladığında domates, sivri biber, kekik, şeker, tuz, karabiber ve sirkeyi ilave edip kısık ateşte koyulaşıncaya kadar pişirin.
  5. Son olarak 2 dal maydanozu kıyıp üzerine serpin. Şimdiden afiyet olsun.
Püf Noktası
  • Kullanacağınız malzemelerin taze olmasına dikkat edin. Özellikle domatesler olgun ve sulu seçilirse daha iyi bir tat elde edilir.
  • Domates sosunu saklayarak ihtiyaç duyduğunuz zamanlarda yemeklere katabilirsiniz. Saklamak için kullanacağınız kavanozları, 15 dakika önceden sıcak su içinde sterilize edin. 
  • Tarifteki sebzeler mutlaka sudan geçirilmeli ve temizlenmelidir.
  • Sosu pişirdikten sonra, kavanozlara sıcak olarak dökün ve kapaklarını kapatın. Cam kavanozların hava almadığından emin olun. Ters çevirin ve bir gece bekletin.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo