5 Dakikada Pesto Sos

5 Dakikada Pesto Sos
01 Haziran 2025

Taze fesleğen, parmesan ve zeytinyağının mükemmel uyumuyla hazırlanan 5 dakikada pesto sos tarifi, hem pratik hem de lezzetli bir mutfak kurtarıcısı. Makarna, sandviç, salata ya da kızarmış ekmek üzerinde kullanabileceğiniz 5 dakikada pesto sos tarifi ile sofralarınıza kolayca İtalyan esintisi taşıyın. Peki; 5 dakikada pesto sos nasıl yapılır? İşte tarifi ve malzemeleri... 

Pancar Sapından Pesto Sos tarifine göz atabilirsiniz.

Bir porsiyon 5 dakikada pesto sos kaç kaloridir?

Bir porsiyon 5 dakikada pesto sos 250 kaloridir.

Hazırlanma Süresi : 5 dakika
Pişirme Süresi : 5 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
5 Dakikada Pesto Sos için

Malzemeler

  • 2 su bardağı taze fesleğen yaprağı 
  • Yarım su bardağı rendelenmiş parmesan peyniri
  • 1/3 su bardağı çam fıstığı 
  • 1–2 diş sarımsak
  • Yarım su bardağı zeytinyağı 
  • Tuz 
  • Taze çekilmiş karabiber
5 Dakikada Pesto Sos

Nasıl Yapılır

  1. Fesleğen, çam fıstığı ve sarımsağı mutfak robotuna alın. Hafifçe çekin.
  2. Üzerine rendelenmiş parmesan peynirini ekleyin, tekrar karıştırın.
  3. Robot çalışırken yavaşça zeytinyağını ekleyin. Kıvam alana kadar karıştırın.
  4. Tuz ve karabiberle tatlandırın.
  5. Hemen kullanabilir veya üzerini azıcık zeytinyağıyla kaplayıp buzdolabında 1 hafta saklayabilirsiniz. Afiyet olsun.
Servis Önerisi
  • Üzerine ekstra parmesan rendeleyin, birkaç taze fesleğen yaprağı serpiştirebilirsiniz.
  • Pesto sosu sandviç ekmeğinin iç yüzeyine sürebilirsiniz.
  • Izgara tavuk, mozzarella ve domatesle mükemmel uyum sağlar.
  • Domates bazlı sos yerine pesto kullanarak farklı bir lezzet yakalayın.
  • Üzerine keçi peyniri, mantar, arugula ekleyebilirsiniz.
  • Zeytinyağı ve limonla biraz inceltilerek yeşil salatalara sos olarak dökülebilir.
  • Özellikle ızgara tavuklu ya da nohutlu salatalara çok yakışır.
  • Kızarmış baget dilimlerine pesto sürün, üzerine cherry domates, peynir veya ceviz ekleyin.
  • Yumuşak veya yarı sert peynirlerin yanına az miktarda pesto koyarak tatlı-tuzlu bir denge oluşturabilirsiniz.
Püf Noktası
  • Yaprakların koyu yeşil ve taze olmasına dikkat edin. Solmuş yapraklar sosun acılaşmasına neden olabilir.
  • Sızma zeytinyağı kullanmak aroma açısından büyük fark yaratır.
  • Fesleğen yapraklarını yıkadıktan sonra iyice kurulayın. Aksi halde sosun rengi matlaşır.
  • Çam fıstığı yerine ceviz, badem ya da fındık kullanarak daha ekonomik veya farklı lezzetler elde edebilirsiniz.
  • Kavanozun yüzeyini zeytinyağı ile kaplayarak oksidasyonu önleyin.
  • Buzlukta dondurarak da uzun süre saklayabilirsiniz (buz kalıplarında dondurup porsiyonlayabilirsiniz).
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo