ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ DİĞER TARİFLER SOS TARİFLERİ HOLLANDEZ SOS

Hollandez sos

Kaç
Kişilik

0 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Hollandez sos tarifi için malzemeler

  • 2 yemek kaşığı beyaz şarap sirkesi
  • 2 yemek kaşığı su
  • 1 tatlı kaşığı tane beyaz biber
  • 4 yumurta sarısı
  • 250 gr tereyağı
  • Yarım limonun suyu
  • Tuz
  • Karabiber
  • Acı toz biber

Hollandez sos Nasıl Yapılır

Sirke, su ve biber tanelerini küçük ve kalın tabanlı bir tavaya alarak kaynama noktasına getirin. Ocağı kısıp 1 dakika hafifçe kaynatın. Tavayı ocak üzerinden alıp soğumaya bırakın. Karışımı başka bir kaba aktarıp içine yumurta sarılarını ekleyerek çırpın. Bir tavaya tabanın yarısı dolacak kadar su doldurup kabı üstüne yerleştirin. Karışım kıvama gelene kadar çırpın. Ertitilmiş tereyağını çok yavaş ekleyin. Bu arada çırpmaya devam edin. Limon suyunu ekleyip tuz, karabiber ve toz kırmızı biberlerle tatlandırın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.