ANASAYFA TARİFLER TATLI HAMUR İŞİ TARİFLERİ MİLFÖY HAMURU

Milföy Hamuru

Marketlerden aldığınız hazır milföy hamurunu evde yapmanız mümkün. Ev yapımı milföy hamuru ve farklı malzemelerle kat kat lezzetler hazırlayabilirsiniz. Yalnızca 5 malzeme ile milföy hamuru nasıl yapılır birlikte görelim.

Hazırladığınız milföy hamurunu, çilekli yıldız milföy ve dutlu milföy muffin tarifini deneyebilirsiniz.

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

1 saat

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Milföy Hamuru Tarifi İçin malzemeler

  • 300 gr un
  • 30 gr küp doğranmış margarin
  • 1 tutam tuz
  • 150 ml çok soğuk su
  • 200 gr margarin

Milföy Hamuru Nasıl Yapılır?

  • Un ve tuzu geniş bir kaseye alarak harmanlayın. 30 gr margarin ekleyip 5 dakika parmak uçlarınızla ezerek una tamamen karıştırın.
  • Soğuk suyu azar azar ilave ederek bıçak yardımıyla karıştırarak hamur haline getirin. Streç folyoya sararak 30 dakika buzdolabında bekletin.
  • Hamuru unlanmış tezgahta merdane ile 20 cm x 50 cm boyunda dikdörtgen şeklinde açın.
  • Oda ısısında yumuşatılmış margarini yağlı kâğıt arasına yerleştirip merdane ile üzerine vurarak 2 cm kalınlığında inceltin.
  • Yağlı kâğıdı hamurun ortasına ters çevirerek margarini bırakın. Önce kenarları kapatın.
  • Alttan ve üstten hamuru kapatıp merdane ile fazla bastırmadan 20 cm genişliğinde, 55 cm uzunluğunda dikdörtgen şeklinde açın.
  • Hamuru tekrar alttan ve üstten kapatın. Kenarlarındaki unları fırçayla temizleyin. Katlanmış tarafı sağınıza gelecek şekilde çevirin.
  • Tekrar aynı şekilde açıp katlayarak üzerine iki parmağınızı batırıp işaretleyin.
  • Sararak 30 dakika buzdolabında soğutun. Bu arada bir poşetin içine buz doldurup soğuması için hamuru açacağınız tezgahın üzerine bırakın.
  • Hamuru yine merdane ile dikdörtgen açın ve bu sefer uçlarını merkezde karşılıklı olacak şekilde katlayın.
  • Yine önce alttan sonra üstten kapatın. Üzerine dört parmağınızla bastırın ve strech filme sararak 30 dakika buzdolabında bekletin.
  • Bu arada yine buzlu torbayı tezgâha alın. Hamuru buzdolabından çıkartıp 2 defa daha açıp katlayın.
  • 30 dakika buzdolabında soğuttuktan sonra hamur kullanıma hazır olacak. Hamuru merdane ile açıp dilediğiniz boyutlarda keserek kullanabilirsiniz. Afiyet olsun.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!