Milföy Hamuru

Marketlerden aldığınız hazır milföy hamurunu evde yapmanız mümkün. Ev yapımı milföy hamuru ve farklı malzemelerle kat kat lezzetler hazırlayabilirsiniz. Yalnızca 5 malzeme ile milföy hamuru nasıl yapılır birlikte görelim.
Hazırladığınız milföy hamurunu, çilekli yıldız milföy ve dutlu milföy muffin tarifini deneyebilirsiniz.
Kaç
Kişilik
6 kişilik
Hazırlama
Süresi
1 saat
Pişirme
Süresi
-

Milföy Hamuru Tarifi İçin malzemeler
- 300 gr un
- 30 gr küp doğranmış margarin
- 1 tutam tuz
- 150 ml çok soğuk su
- 200 gr margarin
Milföy Hamuru Nasıl Yapılır?
- Un ve tuzu geniş bir kaseye alarak harmanlayın. 30 gr margarin ekleyip 5 dakika parmak uçlarınızla ezerek una tamamen karıştırın.
- Soğuk suyu azar azar ilave ederek bıçak yardımıyla karıştırarak hamur haline getirin. Streç folyoya sararak 30 dakika buzdolabında bekletin.
- Hamuru unlanmış tezgahta merdane ile 20 cm x 50 cm boyunda dikdörtgen şeklinde açın.
- Oda ısısında yumuşatılmış margarini yağlı kâğıt arasına yerleştirip merdane ile üzerine vurarak 2 cm kalınlığında inceltin.
- Yağlı kâğıdı hamurun ortasına ters çevirerek margarini bırakın. Önce kenarları kapatın.
- Alttan ve üstten hamuru kapatıp merdane ile fazla bastırmadan 20 cm genişliğinde, 55 cm uzunluğunda dikdörtgen şeklinde açın.
- Hamuru tekrar alttan ve üstten kapatın. Kenarlarındaki unları fırçayla temizleyin. Katlanmış tarafı sağınıza gelecek şekilde çevirin.
- Tekrar aynı şekilde açıp katlayarak üzerine iki parmağınızı batırıp işaretleyin.
- Sararak 30 dakika buzdolabında soğutun. Bu arada bir poşetin içine buz doldurup soğuması için hamuru açacağınız tezgahın üzerine bırakın.
- Hamuru yine merdane ile dikdörtgen açın ve bu sefer uçlarını merkezde karşılıklı olacak şekilde katlayın.
- Yine önce alttan sonra üstten kapatın. Üzerine dört parmağınızla bastırın ve strech filme sararak 30 dakika buzdolabında bekletin.
- Bu arada yine buzlu torbayı tezgâha alın. Hamuru buzdolabından çıkartıp 2 defa daha açıp katlayın.
- 30 dakika buzdolabında soğuttuktan sonra hamur kullanıma hazır olacak. Hamuru merdane ile açıp dilediğiniz boyutlarda keserek kullanabilirsiniz. Afiyet olsun.

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR