ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ PİLAV VE MAKARNA TARİFLERİ PİLAV TARİFLERİ ARPA ŞEHRİYE PİLAVI

> ARPA ŞEHRİYE PİLAVI
Arpa şehriye pilavı
4 Kişilik
Hazırlama 20 dakika
Pişirme 30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Arpa şehriye pilavı tarifi için malzemeler
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 adet soğan
  • 1 adet havuç
  • 1 su bardağı arpa şehriye
  • 1 su bardağı sıcak su
  • Tuz, karabiber
  • 1 yemek kaşığı domates püresi
  • 1 yemek kaşığı badem
  • 5 dal dereotu (İnce kıyılmış)
Arpa şehriye pilavı Nasıl Yapılır

Sebzelerle birlikte hazırlayacağınız bu çok lezzetli arpa şehriye pilavını tariflerinize eklemeyi unutmayın.

  • Tereyağını eritip ince kıyılmış soğanı kavurun. Rendelenmiş havucu ve arpa şehriyeleri ilave edip, 5 dakika daha kavurmaya devam edin.
  • Domates püresini, tuzu, karabiberi ve sıcak suyu ekleyin. Birkaç taşım orta ateşte kaynattıktan sonra tencerenin kapağını kapatın. Ateşi kısın. Arpa şehriyeler suyunu çekene dek pişirin.
  • Pilav pişince ocaktan alın, üzerine kıyılmış dereotu ile yağsız olarak kavurduğunuz bademleri ekleyin. Karıştırıp 5 dakika dinlendirdikten sonra portakallı kuzu tandırla birlikte servis yapın.

Lezzetli domatesli arpa şehriye pilavı için tıklayın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.