ANASAYFA TARİFLER PİLAV TARİFLERİ ARPA ŞEHRİYE PİLAVI

Arpa Şehriye Pilavı

Arpa şehriye pilavı

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Arpa Şehriye Pilavı Tarifi İçin malzemeler

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 adet soğan
  • 1 adet havuç
  • 1 su bardağı arpa şehriye
  • 1 su bardağı sıcak su
  • Tuz, karabiber
  • 1 yemek kaşığı domates püresi
  • 1 yemek kaşığı badem
  • 5 dal dereotu (İnce kıyılmış)

Arpa Şehriye Pilavı Nasıl Yapılır?

Sebzelerle birlikte hazırlayacağınız bu çok lezzetli arpa şehriye pilavını tariflerinize eklemeyi unutmayın.

  • Tereyağını eritip ince kıyılmış soğanı kavurun. Rendelenmiş havucu ve arpa şehriyeleri ilave edip, 5 dakika daha kavurmaya devam edin.
  • Domates püresini, tuzu, karabiberi ve sıcak suyu ekleyin. Birkaç taşım orta ateşte kaynattıktan sonra tencerenin kapağını kapatın. Ateşi kısın. Arpa şehriyeler suyunu çekene dek pişirin.
  • Pilav pişince ocaktan alın, üzerine kıyılmış dereotu ile yağsız olarak kavurduğunuz bademleri ekleyin. Karıştırıp 5 dakika dinlendirdikten sonra portakallı kuzu tandırla birlikte servis yapın.

Lezzetli domatesli arpa şehriye pilavı için tıklayın.


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!