Arpa Şehriye Pilavı

Arpa Şehriye Pilavı
31 Ocak 2023

Arpa şehriye, havuç, soğan, badem ve domates püresi ile hazırlanan bu pilav, bol malzemeli nefis bir pilav hazırlamak isteyenler için idealdir. İsteğe göre yapımında farklı sebzeler de kullanabilirsiniz. Malzemeler hazırsa, nefis tadıyla arpa şehriye tarifi için detaylara geçebiliriz.

Klasikten vazgeçemeyenler için, pirinç pilavı tarifimizi de buraya bırakıyoruz.

Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 3 Kişi Kaydetti
Arpa Şehriye Pilavı için

Malzemeler

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 adet soğan
  • 1 adet havuç
  • 1 su bardağı arpa şehriye
  • 1 su bardağı sıcak su
  • Tuz, karabiber
  • 1 yemek kaşığı domates püresi
  • 1 yemek kaşığı badem
  • 5 dal dereotu (İnce kıyılmış)
Arpa Şehriye Pilavı

Nasıl Yapılır

  1. Öncelikle pilav tenceresinde tereyağını eritin. Bu esnada soğanları ince ince kıyın ve havucu rendeleyin.
  2. Eriyen tereyağına soğanı ekleyip kavurun. Ardından havuç ve arpa şehriyeleri ekleyerek 5 dakika daha kavurma işlemine devam edin.
  3. Üzerine domates püresi, tuz, karabiber ve sıcak suyu ekleyin.
  4. Birkaç taşım kaynattıktan sonra tencerenin kapağını kapatın. Kısık ateşte arpa şehriyeler suyunu çekene kadar pişirin.
  5. Pilav piştikten sonra ocaktan alın ve üzerine kavrulmuş badem ile ince kıyılmış dereotu serpiştirerek servis edin. Afiyet olsun.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo