ANASAYFA LEZZET'TEN HABERLER ANA YEMEK TARİFLERİ: KOLAYCA YAPABİLECEĞİNİZ 22 NEFİS ANA YEMEK TARİFİ

ANA YEMEK TARİFLERİ: KOLAYCA YAPABİLECEĞİNİZ 22 NEFİS ANA YEMEK TARİFİ

Her gün 'Bugün ne pişirsem?' diye düşünenler için birbirinden lezzetli ana yemek tariflerimizi derledik. İşte, sebzeden et yemeklerine, makarnadan köfteye kolayca hazırlayabileceğiniz 22 nefis ana yemek tarifi:
Ana Yemek Tarifleri: Kolayca Yapabileceğiniz 22 Nefis Ana Yemek Tarifi

Bütün sevdiklerinizi, ailenizi bir araya toplayan akşam yemeklerini geçiştirmeyi sevmiyorsunuz, fakat ne yemek yapacağınıza karar veremiyorsanız doğru yerdesiniz. Hem besin değerleri açısından zengin, hem de doyurucu ve lezzetli ana yemek tariflerimize sofralarınızda yer açın. Nefis mi nefis bu tarifler ile sevdiklerinizin gönlünü fethetmeye hazır olun. Sebze, et, balık, pilav, köfte ve makarna gibi çeşitlerden oluşan en lezzetli ana yemek tarifleri sizi bekliyor. İşte, 22 farklı ana yemek tarifi:



Kuşbaşı tavuk eti, beşamel sos ve kaşar peyniri ile hazırlanan bu yemek, sıcak başlangıçlardan sonra sunulur. Doyurucu bir yemek olan beşamel soslu tavuk, patates kızartması gibi atıştırmalıklarla birlikte sunulabilir.



İnce bulgur ve irmik ile hazırlanan fellah köfte, Adana mutfağıyla özdeşleşmiştir. Ana yemek olarak sunulan fellah köfte sarımsaklı sos ve yoğurt eşliğinde sunulur.



Türk mutfağında önemli bir yere sahip olan imam bayıldı, patlıcan ile hazırlanır. İç harcında domates, biber ve soğan kullanılır. Ortalama 30 dakikada hazırlanan imam bayıldı yemeğini, pilavla birlikte sunabilirsiniz.



Karnabahar, kaşar peyniri ve süt ile hazırlanan graten, fırında pişirildikten sonra servis edilir. Hafif bir yemek arıyorsanız, porsiyonu yaklaşık 210 kalori olan karnabahar graten tarifine mutlaka göz atın.



Ana yemeklerde et yemeklerine yer vermek isteyenler için önerimiz patlıcanlı dana bonfile. Yalnızca 7 malzeme ile hazırlanan dana bonfile, protein bakımından oldukça zengindir.



Kayseri mutfağı ile özdeşleşen saray pilavı, tavuk eti, badem, havuç ve nar gibi malzemelerle zenginleştirilir. Özellikle kalabalık sofralarda sunulmasıyla bilinir. Tavuklu saray pilavını 30-35 dakikada hazırlayabilirsiniz.



Dana eti, patates, bezelye ve mısır ile hazırlanan macar kebabı, beşamel sos eşliğinde sunulur. Genellikle güveç kabında pişirilen macar kebabını, kibrit patates ve soslarla birlikte servis edebilirsiniz.