ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ PİLAV VE MAKARNA TARİFLERİ PİLAV TARİFLERİ BAHARATLI PİLAV

Baharatlı pilav

Baharatlı pilav

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Baharatlı pilav tarifi için malzemeler

  • 1/2 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 su bardağı baldo pirinci
  • 1.5 su bardağı sıcak tavuk suyu
  • 1 yemek kaşığı kuş üzümü
  • 1 yemek kaşığı dolmalık fıstık
  • 1’er çay kaşığı tuz, karabiber, yenibahar, tarçın
  • 5-6 dal dereotu (İnce kıyılmış)

Baharatlı pilav Nasıl Yapılır

Baharatlı pilav tarifimiz ile sofranıza yeni bir tat katın. Malzemeleriniz hazırsa pilavımıza başlayabiliriz.

  • Pirinci 1’er çay kaşığı limon suyu ve tuz ilave edilmiş ılık suda 20 dakika bekletin. Kuş üzümlerini de ılık suda 10 dakika kadar bekletin. Daha sonra akan suyun altında birkaç kez yıkayıp süzün.
  • Dolmalık fıstıkları yağsız olarak tavada rengi değişene kadar kavurun.
  • Pilav tenceresinde yağı ısıtıp pirinci kavurun. Sıcak tavuk suyunu, tuzu, baharatları, kuş üzümlerini, önceden kavurduğunuz fıstıkları ve bademleri ekleyin. Yüksek ateşte birkaç dakika kaynatıp tencerenin kapağını kapatın, ateşi de iyice kısın. Pirinç suyunu çekene dek pişirin.
  • Pilav pişince kıyılmış dereotunu ekleyin. Karıştırıp tencerenin kapağını kapatın ve pilavı 10 dakika demlendirip baharatlı pilavınızı servis edin.

Nefis mısırlı ve baharatlı pilav tarifi için tıklayın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.