ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ PİLAV VE MAKARNA TARİFLERİ PİLAV TARİFLERİ İSTANBUL PİLAVI

İstanbul pilavı

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

İstanbul pilavı tarifi için malzemeler

  • 2 su bardağı pirinç
  • 150 gr bezelye
  • 3 su bardağı tavuk suyu veya su
  • Tuz
  • 30 gr tereyağı
  • Yarım tavuk göğsü
  • 1 tutam safran
  • 25 gr antepfıstığı
  • 25 gr badem
  • 2 çorba kaşığı limon suyu

İstanbul pilavı Nasıl Yapılır


Özel günlerimize uygun yemek tarifleri arasında üst sıralarda bulunan yemeğimize başlayalım.

Safranı, bir kahve fincanı sıcak suda 10 dakika bekletip suyunu süzerek posasını atın. Pirinçleri ılık, tuzlu ve 1 çorba kaşığı limon ilave edilmiş suda yarım saat bekletin.

Tavuk göğsünü bir tencerede üzerini aşacak kadar sıcak su, kalan limon suyu ve tuz ekleyerek haşlayın.

Fıstık ve bademleri sıcak suda 5 dakika bekletip kabuklarını soyun. Bezelyeleri haşlayın.

Pirinçleri bol suyla yıkayıp süzün. Tereyağını tencerede eritin. Bademleri ekleyip hafif pembeleşinceye kadar kavurun. Delikli kepçeyle çıkarıp bekletin. Aynı tencereye pirinçleri ilave edip sürekli karıştırarak kavurun.

Sıcak tavuk suyu, safranlı su ve 1 tutam tuz serpiştirin. Ağır ateşte pirinçler suyunu çekene kadar pişirin. Ateşten alıp antepfıstığı, bezelye, didiklenmiş tavuk eti, kiraz domates, dereotu ve bademleri ekleyip karıştırın. Sıcak servis yapın.

 

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.