ANASAYFA TARİFLER PRATİK YEMEK TARİFLERİ MİDYE TAVA

Midye Tava

Ayıklanmış midyelerin soslanıp kızartılmasıyla hazırlanan midye tava, genellikle yemeklerin yanında meze olarak servis edilir. Dış kısmının çıtır çıtır olması için maden suyu ile harmanlanır. Özellikle Akdeniz ve Ege Bölgesi'nde sık sık tüketilir. Belçika ve Fransa'da patatesle karıştırılarak sunulur. Malzemeleriniz hazırsa, İstanbul usulü midye tava nasıl yapılır birlikte görelim.

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

15 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Midye Tava Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 40 ayıklanmış midye
  • 2 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı karbonat
  • 1 su bardağı un

Kızartmak için

  • 2 su bardağı sıvıyağ

Sos için

  • 4 dilim bayat ekmek içi
  • Yarım su bardağı çekilmiş ceviz
  • 5 diş ezilmiş sarımsak
  • 2 çorba kaşığı sirke1 çorba kaşığı zeytinyağı
  • Tuz

Midye Tava Nasıl Yapılır?

  • Midyeleri yıkayın. 2 su bardağı su ve 1 tatlı kaşığı karbonatı bir kapta karıştırın. Unu bir kaba alın.
  • Sıvıyağı derin bir tencerede kızdırın. Midyeleri tahta çubuklara dizin. Karbonatlı suya batırıp çıkarın sonra una bulayın. 
  • Kızdırılmış yağa atıp kızartın. Kağıt havlu üzerine alıp fazla yağını çektirin
  • Midye sosu olarak tarator sos kullanabilirsiniz. Tarator sosu hazırlamak için, sarımsakları soyun. 4 dilim bayat ekmek içi, yarım su bardağı çekilmiş ceviz, sarımsak, tuz ve zeytinyağını robotta ezin. Sos kasesine alın.
  • Midyeleri servis tabağına alın. Yanında tarator sosla sıcak servis yapın.
  • Midye tavayı, baharatlı patates kızartması ile birlikte servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
  • Dilerseniz, ev yapımı midye dolma tarifini de deneyebilirsiniz.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!