MİDYE TAVA

4 Kişilik
Hazırlama 15 dakika
Pişirme 15 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Midye tava tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 40 ayıklanmış midye
  • 2 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı karbonat
  • 1 su bardağı un

Kızartmak için

  • 2 su bardağı sıvıyağ

Sos için

  • 4 dilim bayat ekmek içi
  • Yarım su bardağı çekilmiş ceviz
  • 5 diş ezilmiş sarımsak
  • 2 çorba kaşığı sirke1 çorba kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
Midye tava hazırlanışı

Midye tava pratik yemek tarifleri arasında özel bir yere sahip...

Midyeleri yıkayın. 2 su bardağı su ve 1 tatlı kaşığı karbonatı bir kapta karıştırın. Unu bir kaba alın.

Sıvıyağı derin bir tencerede kızdırın. Midyeleri tahta çubuklara dizin. Karbonatlı suya batırıp çıkarın sonra una bulayın.  Kızdırılmış yağa atıp kızartın. Kağıt havlu üzerine alıp fazla yağını çektirin.

Tarator sos için, sarımsakları soyun. 4 dilim bayat ekmek içi, yarım su bardağı çekilmiş ceviz, sarımsak, tuz ve zeytinyağını robotta ezin. Sos kasesine alın.

Midyeleri servis tabağına alın. Yanında tarator sosla sıcak servis yapın.

Yorumlarınız

Misafir12.10.2016 17:07:06

deneyeceğim

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!