ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ PİLAV VE MAKARNA TARİFLERİ PİLAV TARİFLERİ AMASYA USULÜ PATLICANLI BULGUR PİLAVI

Amasya usulü patlıcanlı bulgur pilavı

Amasya usulü patlıcanlı bulgur pilavı

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Amasya usulü patlıcanlı bulgur pilavı tarifi için malzemeler

  • 3 adet patlıcan 
  • Kızartmak için sıvı yağ 
  • 2 adet büyük boy soğan (Piyazlık doğranmış) 
  • 2 su bardağı bulgur 
  • 3 su bardağı et suyu 
  • Tuz, karabiber

Amasya usulü patlıcanlı bulgur pilavı Nasıl Yapılır

Sebzeli bulgur pilavı sevenler için çok lezzetli bir tarif.

  • Patlıcanları alacalı soyup bir parmak kalınlığında doğradıktan sonra kızgın yağda hafifçe kızartın. 
  • Ayrı bir tavada 2 yemek kaşığı sıvı yağ ile soğanı karamelize olana dek kavurun. 
  • Patlıcanları tabanı düz bir pilav tenceresinde dizin. Üzerine önce karamelize soğanları sonra bulguru yayın. En son sıcak suyu, tuzu ve karabiberi ekleyin. Kısık ateşte, bulgurlar şişene kadar pişirin ve sıcak servis yapın.

Pilavın yanına hazırlayacağınız kayısılı kuzu eti tarifine göz atın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.