Kestaneli İç Pilav

Kaç
Kişilik
6 kişilik
Hazırlama
Süresi
30 dakika
Pişirme
Süresi
30 dakika

Kestaneli İç Pilav Tarifi İçin malzemeler
- 2 su bardağı baldo pirinç
- 200 gr kestane
- 2 su bardağı su
- 2 soğan
- Yarım su bardağı zeytinyağı
- 2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
- 2 yemek kaşığı kuş üzümü
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 2 tatlı kaşığı toz şeker
Kestaneli İç Pilav Nasıl Yapılır?
- Pirinci tuzlu sıcak suda 30 dakika bekletin. Bol suyla yıkayıp suyunu süzdürün.
- Kestanelerin kabuklarını soyup tuzlu suda haşlayın.
- Zeytinyağını tencerede ısıtın. Soğanları küp doğrayıp zeytinyağında soteleyin.
- Pirinçleri ekleyip birkaç dakika daha kavurun. Kestanelerle, fıstık ve üzümü ilave edin.
- Su, şeker ve tuzu ekleyip su kaynayıncaya kadar harlı ateşte pişirin.
- Su kaynayınca ocağın ısısını düşürüp 20 dakika kısık ateşte pişirin. Ilık servis yapın.
- Fıstık, kuş üzümü ve farklı malzemelerle harmanlanan iç pilav tarifini listenize eklemeyi unutmayın.

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR