Kestaneli İç Pilav

Kestaneli İç Pilav
23 Aralık 2022

Kış ayları ve özellikle yılabşı ile eşleştirilen kestaneli iç pilav davet sofralarınıza çok yakışacak bir lezzet. Dilerseniz tavuk ya da hindi eti ile de zenginleştirebilirsiniz. Siz ve malzemeleriniz hazırsanız tarifin detayları aşağıda. 

Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 5 Kişi Kaydetti
Kestaneli İç Pilav için

Malzemeler

  • 2 su bardağı baldo pirinç
  • 200 gr kestane
  • 2 su bardağı su
  • 2 soğan
  • Yarım su bardağı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
  • 2 yemek kaşığı kuş üzümü
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 2 tatlı kaşığı toz şeker
Kestaneli İç Pilav

Nasıl Yapılır

  1. Pirinci tuzlu sıcak suda 30 dakika bekletin. Bol suyla yıkayıp suyunu süzdürün.
  2. Kestanelerin kabuklarını soyup tuzlu suda haşlayın.
  3. Zeytinyağını tencerede ısıtın. Soğanları küp doğrayıp zeytinyağında soteleyin.
  4. Pirinçleri ekleyip birkaç dakika daha kavurun. Kestanelerle, fıstık ve üzümü ilave edin.
  5. Su, şeker ve tuzu ekleyip su kaynayıncaya kadar harlı ateşte pişirin.
  6. Su kaynayınca ocağın ısısını düşürüp 20 dakika kısık ateşte pişirin. Ilık servis yapın.
  7. Fıstık, kuş üzümü ve farklı malzemelerle harmanlanan iç pilav tarifini listenize eklemeyi unutmayın.
Servis Önerisi
  • Hindi ya da tavuk eti ile birlikte servis edebilirsiniz.
Püf Noktası
  • Kestaneler ızgarada, tavada ya da fırında pişirilebilir. 
  • Tarifte kullanılacak kuş üzümünü sıcak suda 20 dakika bekletebilirsiniz.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo