ANASAYFA TARİFLER PİLAV TARİFLERİ KESTANELİ İÇ PİLAV

Kestaneli İç Pilav

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Kestaneli İç Pilav Tarifi İçin malzemeler

  • 2 su bardağı baldo pirinç
  • 200 gr kestane
  • 2 su bardağı su
  • 2 soğan
  • Yarım su bardağı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
  • 2 yemek kaşığı kuş üzümü
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 2 tatlı kaşığı toz şeker

Kestaneli İç Pilav Nasıl Yapılır?

Bu özel pilavı yemek tarifleri listenize eklemeyi unutmayın. Pirinci tuzlu sıcak suda 30 dakika bekletin. Bol suyla yıkayıp suyunu süzdürün.

Kestanelerin kabuklarını soyup tuzlu suda haşlayın.

Zeytinyağını tencerede ısıtın. Soğanları küp doğrayıp zeytinyağında soteleyin. Pirinçleri ekleyip birkaç dakika daha kavurun. Kestanelerle, fıstık ve üzümü ilave edin. Su, şeker ve tuzu ekleyip su kaynayıncaya kadar harlı ateşte pişirin. Su kaynayınca ocağın ısısını düşürüp 20 dakika kısık ateşte pişirin. Ilık servis yapın.

Fıstık, kuş üzümü ve farklı malzemelerle harmanlanan iç pilav tarifini listenize eklemeyi unutmayın.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!