ANASAYFA TARİFLER PİLAV TARİFLERİ KESTANELİ İÇ PİLAV

Kestaneli İç Pilav

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Kestaneli İç Pilav Tarifi İçin malzemeler

  • 2 su bardağı baldo pirinç
  • 200 gr kestane
  • 2 su bardağı su
  • 2 soğan
  • Yarım su bardağı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
  • 2 yemek kaşığı kuş üzümü
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 2 tatlı kaşığı toz şeker

Kestaneli İç Pilav Nasıl Yapılır?

  • Pirinci tuzlu sıcak suda 30 dakika bekletin. Bol suyla yıkayıp suyunu süzdürün.
  • Kestanelerin kabuklarını soyup tuzlu suda haşlayın.
  • Zeytinyağını tencerede ısıtın. Soğanları küp doğrayıp zeytinyağında soteleyin.
  • Pirinçleri ekleyip birkaç dakika daha kavurun. Kestanelerle, fıstık ve üzümü ilave edin.
  • Su, şeker ve tuzu ekleyip su kaynayıncaya kadar harlı ateşte pişirin.
  • Su kaynayınca ocağın ısısını düşürüp 20 dakika kısık ateşte pişirin. Ilık servis yapın.
  • Fıstık, kuş üzümü ve farklı malzemelerle harmanlanan iç pilav tarifini listenize eklemeyi unutmayın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!