ANASAYFA TARİFLER PİLAV TARİFLERİ CİĞERLİ BULGUR PİLAVI

Ciğerli Bulgur Pilavı

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

10 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Ciğerli Bulgur Pilavı Tarifi İçin malzemeler

  • 2 su bardağı pilavlık bulgur
  • 250 gr dana ciğeri
  • 2 su bardağı su
  • 1 soğan
  • 3-4 çorba kaşığı sıvıyağ
  • Tuz

Ciğerli Bulgur Pilavı Nasıl Yapılır?

  • Ciğeri nohuttan küçük küpler şeklinde doğrayın. İyice yıkayıp kâğıt havlu ile suyunu alın. Soğanın kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın.
  • Sıvıyağı tencereye alıp kızdırın. Soğanı ilave edip kavurun. Ciğeri ekleyip kavurmaya devam edin ve delikli kepçe ile alıp servis tabağına çıkarın.
  • Bir tencerede 2 bardak suyu kaynatın. Tuz serpip karıştırın. Yıkanmış ve suyu süzülmüş bulguru ilave edin. Kısık ateşte kapağı kapalı olarak pilavı pişirin.
  • Ciğeri 6 kâseye paylaştırın. Üzerine bulgur pilavı ekleyip servis tabaklarına ters çevirin. Sıcak olarak servis yapın.
    Afiyet olsun.

    Farklı bir tat için, sağlıklı ve pratik sebzeli bulgur pilavı tarifine göz atabilirsiniz.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!