ANASAYFA TARİFLER PİLAV TARİFLERİ ENGİNARLI BULGUR PİLAVI

Enginarlı Bulgur Pilavı

Enginarlı bulgur pilavı

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Enginarlı Bulgur Pilavı Tarifi İçin malzemeler

  • 1 su bardağı bulgur
  • 1.5 su bardağı sıcak su
  • 2 adet sivri biber
  • 1 adet orta boy soğan
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 adet enginar (Küp doğranmış)
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 dal kuşkonmaz (Yarım parmak doğranmış)
  • 1 çay kaşığı rendelenmiş limon kabuğu
  • Tuz

Enginarlı Bulgur Pilavı Nasıl Yapılır?

Ege yöresine özgü çok lezzetli enginarlı bulgur pilavı tek başına bile doyurucu.

Soğanı ince kıyıp zeytinyağında yumuşayana kadar kavurun. Sivri biberi, temizlenmiş kuşkonmazları ve enginarları ekleyin. 5-6 dakika daha kavurun.

Bulguru ilave edin. Birkaç dakika karıştırdıktan sonra sıcak suyu ve tuzu ekleyin. Yüksek ateşte 2-3 dakika kaynatın. Daha sonra tencerenin kapağını kapatın. Kısık ateşte, suyunu çekene dek pişirin.

Pilavı ocaktan almaya 3-4 dakika kala rendelenmiş limon kabuğu ile tereyağını ekleyin. Karıştırıp tencerenin kapağını kapatın. Ocaktan aldıktan sonra 10 dakika kadar demlendirin.

Lezzetli enginarlı ve dereotlu pilav tarifi için tıklayın.


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.