Enginarlı Bulgur Pilavı

Enginarlı Bulgur Pilavı
25 Mayıs 2021
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 2 Kişi Kaydetti
Enginarlı Bulgur Pilavı için

Malzemeler

  • 1 su bardağı bulgur
  • 1.5 su bardağı sıcak su
  • 2 adet sivri biber
  • 1 adet orta boy soğan
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 adet enginar (Küp doğranmış)
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 dal kuşkonmaz (Yarım parmak doğranmış)
  • 1 çay kaşığı rendelenmiş limon kabuğu
  • Tuz
Enginarlı Bulgur Pilavı

Nasıl Yapılır

Ege yöresine özgü çok lezzetli enginarlı bulgur pilavı tek başına bile doyurucu.

Soğanı ince kıyıp zeytinyağında yumuşayana kadar kavurun. Sivri biberi, temizlenmiş kuşkonmazları ve enginarları ekleyin. 5-6 dakika daha kavurun.

Bulguru ilave edin. Birkaç dakika karıştırdıktan sonra sıcak suyu ve tuzu ekleyin. Yüksek ateşte 2-3 dakika kaynatın. Daha sonra tencerenin kapağını kapatın. Kısık ateşte, suyunu çekene dek pişirin.

Pilavı ocaktan almaya 3-4 dakika kala rendelenmiş limon kabuğu ile tereyağını ekleyin. Karıştırıp tencerenin kapağını kapatın. Ocaktan aldıktan sonra 10 dakika kadar demlendirin.

Lezzetli enginarlı ve dereotlu pilav tarifi için tıklayın.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo