ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ PİLAV VE MAKARNA TARİFLERİ PİLAV TARİFLERİ ÖZBEK PİLAVI

Özbek pilavı

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

25 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Özbek pilavı tarifi için malzemeler

  • 1.5 su bardağı baldo pirinç
  • Su
  • 50 gr kuş üzümü
  • 500 gr parça kuzu eti
  • 100 gr tereyağı
  • 100 gr çam fıstığı
  • 300 gr kuzu kıyma
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1/3 çay kaşığı toz karanfil
  • 1/3 çay kaşığı toz tarçın
  • 1/3 çay kaşığı toz kakule

Özbek pilavı Nasıl Yapılır

  • Baldo pirinci iyice yıkayın ve süzgece alıp suyunu süzün. Kuş üzümlerinin saplarını temizleyin ve yumuşayana kadar suda bekletin.
  • Küçük kesilmiş etleri yıkayıp tencereye alın ve üzerini aşacak kadar su ilave edip orta ateşte pişirin. Etler pişince varsa suyunu süzün.
  • Etlere tereyağı ve çam fıstıklarını ekleyin. Çam fıstıkları kızarana kadar kavurun.
  • Etleri pişirdiğiniz suyu 2.5 su bardağı dolusu olana kadar tamamlayıp tencereye ilave edin.
  • Kıyma, kuş üzümü, tarçın, karanfil ve kakuleyi ilave edin. Yıkanmış pirinci ekleyip kısık ateşte yumuşayana kadar pişirin. 10 dakika demlendirip sıcak servis yapın. Afiyet olsun.

Dilerseniz, yüksek proteinli etli ve havuçlu özbek pilavı tarifine de göz atabilirsiniz.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.