ANASAYFA TARİFLER PİLAV TARİFLERİ FIRINDA HAMSİLİ PİLAV

Fırında Hamsili Pilav

Fırında hamsili pilav

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Fırında Hamsili Pilav Tarifi İçin malzemeler

  • 1 kg hamsi
  • 100 ml zeytinyağı
  • 1 orta boy kuru soğan
  • 25 g çam fıstığı
  • 200 g pirinç
  • 40 g kuş üzümü
  • 400 ml sıcak su
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • 1/2 demet dereotu
  • 1 yemek kaşığı mısır unu
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz

Fırında Hamsili Pilav Nasıl Yapılır?

  • Pirinci ve saplarını ayıkladığınız kuş üzümlerini ayrı ayrı kaplarda sıcak suya koyun. Hamsileri temizleyip, kılçıklarını çıkarın.
  • İyice yıkayıp,sularının süzülmesi için bir süzgeçte bekletin.
  • Bir tencerede zeytinyağını ısıtın ve yemeklik doğradığınız soğanı ekleyip ara ara karıştırarak soteleyin.
  • Çam fıstıklarını ekleyip karıştırmaya devam ederek fıstıklar pembeleşinceye kadar yaklaşık 5 dakika daha kavurun.
  • Pirinci süzüp yıkayın ve tencereye alın. Tuz ve karabiber serpip karıştırın. Kuru nane ve süzdüğünüz kuş üzümlerini ekleyip karıştırın ve sıcak suyu ilave edin.
  • Yeniden karıştırıp tencerenin kapağını kapatın. Ateşi kısıp, pirinçler suyu çekene kadar pişirin.
  • Pilav pişerken fırın kabını yağlayın, mısırununun yarısını serpiştirin. Kabın dibini, derilerialtta kalacak şekilde hamsilerle kaplayın.
  • Pilavı ocaktan alın ve kıyılmış dereotunu ekleyip karıştırın. Bekletmeden kapta bulunan hamsilerin üstüne yayıp, bir kaşık yardımıyla düzeltin.
  • Kalan hamsileri, derileri üstte kalacak şekilde pilavın üstüne dizerek pilavı kaplayın. Hamsilerin üzerine kalan mısır ununu serpiştirin.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında,hamsilerin üzeri pembeleşene kadar yaklaşık 30 dakika pişirin.
  • Fırından çıkardığınız hamsili pilavı,5-10 dakika oda ısısında dinlendirdikten sonra dilimleyerek sıcak servis yapın.

    Omega 3 bakımından zengin olan ve beynin gelişiminde etkili bir rol oynayan Karadeniz usulü hamsili pilav tarifine göz atmayı unutmayın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!