ANASAYFA TARİFLER PİLAV TARİFLERİ SOĞUK PİLAV

Soğuk Pilav

Soğuk pilav

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Soğuk Pilav Tarifi İçin malzemeler

  • Yarım su bardağı zeytinyağı
  • 2 soğan (ince kıyılmış)
  • 2 diş sarımsak (ince kıyılmış)
  • 1 su bardağı Yasemin pirinci
  • 2 su bardağı sıcak su
  • 2 közlenmiş kapya biber (Küp doğranmış)
  • 2 domates (Çekirdekleri temizlenmiş, suyu süzülmüş ve küp doğranmış)
  • Yarım demet dereotu (Kıyılmış)
  • 1 portakalın rendelenmiş kabuğu
  • Tuz

Soğuk Pilav Nasıl Yapılır?

  • Zeytinyağının yarısını tencerede ısıtıp, soğan ve sarımsakları birkaç dakika kadar kavurun.
  • Yasemin pirincini ekleyin. Birkaç kez karıştırıp sıcak suyu ilave edin.
  • Birkaç dakika yüksek ateşte kaynatıp tencerenin kapağını kapatın, ateşi kısın. Pirinçler suyunu çekene dek pişirin.
  • Pilav pişince ocaktan alın. Kalan tüm malzemeyi ilave edin. Karıştırıp tencerenin kapağını kapatın. Soğuyunca servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!