ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ PİLAV VE MAKARNA TARİFLERİ PİLAV TARİFLERİ SOĞUK PİLAV

SOĞUK PİLAV

Soğuk pilav
6 Kişilik
Hazırlama 20 dakika
Pişirme 40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Soğuk pilav tarifi için malzemeler
  • Yarım su bardağı zeytinyağı
  • 2 soğan (İnce kıyılmış)
  • 2 diş sarımsak (İnce kıyılmış)
  • 1 su bardağı Yasemin pirinci
  • 2 su bardağı sıcak su
  • 2 közlenmiş kapya biber (Küp doğranmış)
  • 2 domates (Çekirdekleri temizlenmiş, suyu süzülmüş ve küp doğranmış)
  • Yarım demet dereotu (Kıyılmış)
  • 1 portakalın rendelenmiş kabuğu
  • Tuz
Soğuk pilav Nasıl Yapılır

  • Zeytinyağının yarısını tencerede ısıtıp, soğan ve sarımsakları birkaç dakika kadar kavurun. Yasemin pirincini ekleyin. Birkaç kez karıştırıp sıcak suyu ilave edin. Birkaç dakika yüksek ateşte kaynatıp tencerenin kapağını kapatın, ateşi kısın. Pirinçler suyunu çekene dek pişirin.
  • Pilav pişince ocaktan alın. Kalan tüm malzemeyi ilave edin. Karıştırıp tencerenin kapağını kapatın. Soğuyunca servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.