ANASAYFA TARİFLER PİLAV TARİFLERİ SOĞUK PİLAV

Soğuk Pilav

Soğuk pilav

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Soğuk Pilav Tarifi İçin malzemeler

  • Yarım su bardağı zeytinyağı
  • 2 soğan (İnce kıyılmış)
  • 2 diş sarımsak (İnce kıyılmış)
  • 1 su bardağı Yasemin pirinci
  • 2 su bardağı sıcak su
  • 2 közlenmiş kapya biber (Küp doğranmış)
  • 2 domates (Çekirdekleri temizlenmiş, suyu süzülmüş ve küp doğranmış)
  • Yarım demet dereotu (Kıyılmış)
  • 1 portakalın rendelenmiş kabuğu
  • Tuz

Soğuk Pilav Nasıl Yapılır?

  • Zeytinyağının yarısını tencerede ısıtıp, soğan ve sarımsakları birkaç dakika kadar kavurun. Yasemin pirincini ekleyin. Birkaç kez karıştırıp sıcak suyu ilave edin. Birkaç dakika yüksek ateşte kaynatıp tencerenin kapağını kapatın, ateşi kısın. Pirinçler suyunu çekene dek pişirin.
  • Pilav pişince ocaktan alın. Kalan tüm malzemeyi ilave edin. Karıştırıp tencerenin kapağını kapatın. Soğuyunca servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!