ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ PİLAV VE MAKARNA TARİFLERİ PİLAV TARİFLERİ PAŞA PİLAVI

Paşa pilavı

Paşa pilavı

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Paşa pilavı tarifi için malzemeler

  • 500 g kuşbaşı dana eti 
  • 50 g tereyağı 
  • 1 adet orta boy havuç
  • 1 su bardağı bezelye içi  
  • 2 su bardağı pirinç
  • 3 su bardağı su 
  • 1 adet soğan 
  • Yarım tatlı kaşığı tuz 
  • 2 çay kaşığı kimyon 

Paşa pilavı Nasıl Yapılır

Akşam sofralarınız için tadına doyum olmaz nefis bir paşa pilavı hazırlayın.

  • Tereyağının yarısını tencerede ısıtıp ince kıyılmış soğanı kavurun. Kuşbaşı etleri ekleyip orta ateşte birkaç dakika kavurduktan sonra tuzunu ve kimyonu serpin. Tencerenin kapağını kapatın, ateşi de iyice kısıp yarım saat etleri pişirin. 
  • Bu arada pirinci yıkayıp süzdükten sonra kaynar suyun içine atın ve 10 dakika haşlayın. Daha sonra süzün. 
  • Etler pişince üzerine bezelyeleri ekleyin. Bezelyelerin üzerine rendelenmiş havucu ve haşlanmış pirinci serpin. Pirincin üzerine de 3 bardak sıcak suyu dökün. Birkaç taşım yüksek ateşte kaynatın. En son kalan tereyağından küçük parçalar halinde kesip serpin. Tencerenin kapağını kapatın, kısık ateşte, suyunu çekene dek pişirin. Pilavı ocaktan alın, 10 dakika demlendirdikten sonra servis yapın.

Elmalı ve armutlu komposto tarifi için tıklayın

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.