ANASAYFA TARİFLER PİLAV TARİFLERİ KEPEKLİ PİRİNÇ PİLAVI

Kepekli Pirinç Pilavı

Kepekli pirinç pilavı

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

2 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Kepekli Pirinç Pilavı Tarifi İçin malzemeler

  • 1 su bardağı kepekli pirinç
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 su bardağı sıcak sebze suyu
  • 10 adet kestane mantarı (Küp doğranmış)
  • Yarım yemek kaşığı tereyağı
  • 1 küçük dal biberiye
  • Tuz

Kepekli Pirinç Pilavı Nasıl Yapılır?

Kepekli pirinci 1 çay kaşığı tuz ve limon suyu ilave edilmiş sıcak suda yarım saat bekletin. Mantarları tereyağında birkaç dakika kavurun. Pirinci zeytinyağında sürekli karıştırarak kavurun.

  • Sebze suyunu, önceden tereyağında 3-4 dakika kavurduğunuz mantarları, tuzu ve bütün olarak 1 dal biberiyeyi ekleyin. Orta ateşte, 1-2 dakika kaynatın. Daha sonra ateşi kısın, tencerenin kapağını kapatın. Pirinçler suyunu çekene kadar pişirin. 10 dakika dinlendirip kepekli pirinç pilavını servis yapın.

    Kuru börülceli kepekli pirinç pilavı tarifi için tıklayın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!