ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ PİLAV VE MAKARNA TARİFLERİ PİLAV TARİFLERİ KEPEKLİ PİRİNÇ PİLAVI

> KEPEKLİ PİRİNÇ PİLAVI
Kepekli pirinç pilavı
4 Kişilik
Hazırlama 20 dakika
Pişirme 30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kepekli pirinç pilavı tarifi için malzemeler
  • 1 su bardağı kepekli pirinç
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 su bardağı sıcak sebze suyu
  • 10 adet kestane mantarı (Küp doğranmış)
  • Yarım yemek kaşığı tereyağı
  • 1 küçük dal biberiye
  • Tuz
Kepekli pirinç pilavı Nasıl Yapılır

Hem sağlıklı hem de lezzetli kepekli pirinç pilavı tarifi için malzemeleriniz hazırsa yapılışına geçebiliriz.

  • Kepekli pirinci 1 çay kaşığı tuz ve limon suyu ilave edilmiş sıcak suda yarım saat bekletin. Mantarları tereyağında birkaç dakika kavurun. Pirinci zeytinyağında sürekli karıştırarak kavurun.
  • Sebze suyunu, önceden tereyağında 3-4 dakika kavurduğunuz mantarları, tuzu ve bütün olarak 1 dal biberiyeyi ekleyin. Orta ateşte, 1-2 dakika kaynatın. Daha sonra ateşi kısın, tencerenin kapağını kapatın. Pirinçler suyunu çekene kadar pişirin. 10 dakika dinlendirip kepekli pirinç pilavını servis yapın.

    Kuru börülceli kepekli pirinç pilavı tarifi için tıklayın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.