ANASAYFA TARİFLER PİLAV TARİFLERİ AMASYA İÇ PİLAVI

Amasya İç Pilavı

Amasya iç pilavı

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Amasya İç Pilavı Tarifi İçin malzemeler

  • 1 su bardağı pirinç
  • 1 soğan (Küp doğranmış)
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 150 g koyun ciğeri
  • 1 yemek kaşığı dolmalık fıstık
  • 1 yemek kaşığı kuş üzümü (15 dakika suda bekletilmiş)
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • Tuz, karabiber, yenibahar

Amasya İç Pilavı Nasıl Yapılır?

  • Pirinci ılık suda 15 dakika bekletin. Daha sonra akan suyun altında birkaç kez yıkayıp süzün.
  • Küçük bir tavada tavla zarı küçüklüğünde doğradığınız ciğerleri 2 yemek kaşığı sıvı yağda kavurun.
  • Kalan sıvı yağı ayrı bir tavada ısıtıp soğanı yumuşayana kadar kavurun. Üzerine fıstıkları, kuş üzümlerini ve tuzu ekleyip birkaç dakika daha kavurun.
  • Pilavı pişireceğiniz tencereye 1.5 bardak sıcak su ile tereyağını ekleyin. Su kaynayınca pirinci, kavurduğunuz soğanlı karışımı, ciğerleri, tuzu ve baharatını ekleyin. Birkaç taşım daha kaynatıp tencerenin kapağını kapatın, ateşi de iyice kısın. Pirinçler suyunu çekince ocaktan alın. 15 dakika demlendirdikten sonra servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!