Zerdeçallı Bulgur

 Zerdeçallı Bulgur
25 Ocak 2022
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 45 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Zerdeçallı Bulgur için

Malzemeler

  • 2 su bardağı bulgur
  • 4 su bardağı et suyu
  • 1 adet soğan
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı zerdeçal
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz
Zerdeçallı Bulgur

Nasıl Yapılır

  1. Tereyağını bir tencerede eritin. Yemeklik doğradığınız soğanı ekleyin ve pembeleşene kadar kavurun. Bulguru ve et suyunu ekleyin. Tüm baharatları ve tuzunu ilave edip karıştırın. Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte pişirin. Ocaktan aldıktan sonra bir süre demlendirin. Servis tabağına alıp sıcak olarak servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo