ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ PİLAV VE MAKARNA TARİFLERİ PİLAV TARİFLERİ ZERDEÇALLI BULGUR

> ZERDEÇALLI BULGUR
 Zerdeçallı bulgur
4 Kişilik
Hazırlama 15 dakika
Pişirme 45 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Zerdeçallı bulgur tarifi için malzemeler
  • 2 su bardağı bulgur
  • 4 su bardağı et suyu
  • 1 adet soğan
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı zerdeçal
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz
Zerdeçallı bulgur Nasıl Yapılır

  • Tereyağını bir tencerede eritin. Yemeklik doğradığınız soğanı ekleyin ve pembeleşene kadar kavurun. Bulguru ve et suyunu ekleyin. Tüm baharatları ve tuzunu ilave edip karıştırın. Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte pişirin. Ocaktan aldıktan sonra bir süre demlendirin. Servis tabağına alıp sıcak olarak servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.