ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ PİLAV VE MAKARNA TARİFLERİ PİLAV TARİFLERİ SARIMSAKLI PİLAV

Sarımsaklı pilav

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Sarımsaklı pilav tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 1 su bardağı Gönen baldo pirinç
  • 2 su bardağı sıcak su
  • 30 gr tereyağı
  • 8 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • Tuz

Üzeri için

  • Frenk soğanı

Sarımsaklı pilav Nasıl Yapılır

Balıkesir'in özgün lezzeti sarımsaklı pilav nasıl yapılır gelin birlikte görelim. Lezzet yemek tarifleri arasında klasikleşmişlerden biri olan yemeğimize başlayalım.

  • Pirinci bol suyla yıkayın. Ilık tuzlu suda 20 dakika bekletip süzün. Sarımsakların kabuklarını soyup ikiye bölün.
  • Tereyağını eritip pirinci ilave ederek kavurun. Karabiber, tuz ve şekeri ekleyip hafifçe karıştırın. Suyu ilave edip, sarımsakları ekleyin.
  • Tencerenin kapağını kapatarak 20 dakika kısık ateşte pişirin. Tencereyi ocaktan alın. 20 dakika demlendirin.
  • Üzerine dilerseniz kıyılmış frenk soğanı serpip sıcak servis yapın. Afiyet olsun.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.