ANASAYFA TARİFLER PİLAV TARİFLERİ SARIMSAKLI PİLAV

Sarımsaklı Pilav

Sarımsaklı pilav, baldo pirinç, sarımsak ve frenk soğanı ile hazırlanan bir yemektir. Genellikle et yemeklerinin yanında servis edilen bu pilavın en önemli özelliği, pilavdan bir kaşık alındığında altındaki yağın gözükmesidir. Balıkesir ile özdeşleşse de hemen hemen her yörede rastlamak mümkündür. Kalabalık sofralarda da kendine yer bulan sarımsaklı pilav, 'sarımsak pilavı' olarak da bilinir. Malzemeler hazırsa, sarımsaklı pilav yapımı için tarif detaylarına geçebiliriz.

Alternatif olarak tavuklu saray pilavı, Çin pilavı ve büryan pilavı tarifini de deneyin.

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Sarımsaklı Pilav Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 1 su bardağı Gönen baldo pirinç
  • 2 su bardağı sıcak su
  • 30 gr tereyağı
  • 8 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • Tuz

Üzeri için

  • Frenk soğanı

Sarımsaklı Pilav Nasıl Yapılır?

  • Pirinci bol suyla yıkayın. Ilık tuzlu suda 20 dakika bekletip süzün. Sarımsakların kabuklarını soyup ikiye bölün.
  • Tereyağını eritip pirinci ilave ederek kavurun. Karabiber, tuz ve şekeri ekleyip hafifçe karıştırın. Suyu ilave edip, sarımsakları ekleyin.
  • Tencerenin kapağını kapatarak 20 dakika kısık ateşte pişirin. Tencereyi ocaktan alın. 20 dakika demlendirin.
  • Üzerine dilerseniz kıyılmış frenk soğanı serpip sıcak servis yapın. Afiyet olsun.

Sarımsaklı Pilav Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  • Pirinçleri mutlaka bol su ile yıkayın. Bu sayede nişastasını akıtabilirsiniz.
  • Aromatik bir tat elde etmek için sarımsak miktarını azaltarak, sarımsak tozu da ekleyebilirsiniz.
  • Pirinçleri tahta kaşık ile karıştırın. Kapağını kapattıktan sonra karıştırmayın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!