Fenomen Lezzetler: Ünlü Fenomenlerden 20 Farklı Tarif
Sosyal medyanın ünlü fenomenleri, en sevilen tariflerini bizlerle paylaştı. İşte, ünlü fenomenlerden mutlaka denemeniz gereken 20 nefis tarif:

18 Ünlü Şef ve 20 sosyal medya yazarının en sevilen tariflerini paylaştığı Fenomen Lezzetler'e yakından göz atmaya ne dersiniz? Mutfağına sığmayan, yemek tutkusunu paylaşmayı seven, yemeği sanata çevirerek tarifleriyle fenomen olan sosyal medya yıldızlarından 20 tarifi denemeye hazır mısınız? İşte, ünlü fenomenlerden birbirinden lezzetli 20 farklı tarif:

  1. Divriği Pilavı


Divriği pilavı, pirinç, nohut ve kuzu eti ile hazırlanan bir pilavdır. Sivas mutfağıyla özdeşleşen bu pilav, Şükran Kaymak'tan sofralarınıza sizler için geliyor.

  1. Kabune


Isparta mutfağıyla özdeşleşen etli kabune pilavı, sosyal medya yıldızı Nermin Gül'den geliyor. Kabune yapımında kullanacağınız etin yağsız olmasına özen gösterin.

  1. Kuru Meyveli Kek


Fatma B.'den çay saatlerine özel nefis bir tarifle karşınızdayız. Kuru kayısı, kuru üzüm ve fındık parçalarıyla hazırlanan bu keki, beyaz çikolata ile zenginleştirebilirsiniz.

  1. Peppy Brownie


Yalnızca 6 malzeme ile hazırlanan peppy brownie, bitter çikolatalı sos eşliğinde sunulur. Ezgi Özalanlar'dan gelen peppy brownie tarifini, kahve eşliğinde sunabilirsiniz.

  1. Yulaflı Parfe


Dondurulmuş bir tatlı türü olan parfe, Fransız mutfağıyla özdeşleşmiştir. Dyt. Çağatay Demir'den gelen yulaflı parfe tarifini, diyet listelerine de ekleyebilirsiniz.

  1. Limonlu Bademli Çaylı Kurabiye


Çay saatlerinde sunabileceğiniz kurabiye tarifleri arıyorsanız, doğru yerdesiniz. Limon, badem ve tomurcuk çayı ile hazırlanan bu kurabiye, Cihan Koca'nın eşsiz yorumuyla sizler için geliyor.

  1. Antep Güzeli


Sosyal medya fenomeni Yusuf Adem Uzun'dan gelen Antep güzeli, yalnızca 6 malzemeden oluşan bir kurabiye tarifidir. Yapımında şeker yerine agave şurubuna yer verilir.

  1. Tuğçe'nin Browniesi


Sosyal medya yıldızı Tuğçe Yalçın'dan brownie sevenler için nefis bir tarifle karşınızdayız. Un, çikolata ve tereyağı ile hazırlanan brownie'leri, sıcacık bir kahve eşliğinde sunabilirsiniz.

  1. Şalgamlı Bulgur Salatası


Yemeklerin yanında sunabileceğiniz şalgamlı bulgur salatası, Nilay Tulum'un eşsiz yorumuyla sizlerin beğenisine sunuluyor.

  1. Zeytinyağlı Mor Lahana Sarması


Klasik lahana sarmasından hem görünümü, hem de lezzetiyle ayrılan mor lahana sarması, Sevda Çevik'ten geliyor. İç harcı baharatlı pirinç ile doldurulan mor lahana sarmasını, sos eşliğinde sunabilirsiniz.

  1. Ekşili Patlıcanlı Doğrama


Dilek Çıngıl'dan Antep mutfağıyla özdeşleşen nefis ekşili patlıcanlı doğrama tarifini sizlerin beğenisine sunuyoruz. Özellikle kalabalık sofralarda yer verilen ekşili patlıcanı, et ile zenginleştirebilirsiniz.

  1. Leblebili Kurabiye


Leyla Kulucan'dan gelen leblebili kurabiye, kuruyemiş sevenlerin favorisi olacak bir tariftir. Çay saatlerinde sunulan leblebili kurabiyeleri, misafir ağırlarken de ikram edebilirsiniz.

  1. Havuç Sinkonta


Normalde bal kabağı ile hazırlanan sinkonta yemeğini, bu kez Doğa Özkaya'nın tarifi ile sizlere sunuyoruz. Ege mutfağında çok sevilen sinkontayı, havuç ve yoğurt ile daha lezzetli bir hale getirebilirsiniz.

  1. Rokalı Kereviz


Roka ve kerevizin muhteşem uyumunu test etmek isteyenler için nefis bir önerimiz var. Nurşen Aksoy'dan rokalı kereviz yemeği tarifine mutlaka göz atın.

  1. Taco Abhaz


Taco ve Çerkez tavuğu ile hazırlanan taco abhaz, Aylin Canay'ın leziz tariflerinden biridir. Farklı tatlar denemek isteyenler için idealdir.

  1. Çilekli Kıtır Kek


Sevgili Zeynep Dinç'ten gelen çilekli kıtır kek, bal, muhallebi ve mascarpone peyniri ile hazırlanır. Hafifliği ile çok sevilen çilekli kıtır kek, çay saatlerinin favorisi olacak niteliktedir.

  1. Cream Puff


Eklerin profiterole çevrilmiş hali olarak da bilinen cream puff, Nazlı Aksoy Cırık'dan sizlerin beğenisine sunuluyor. Cream puff tarifinin malzeme listesi kabarık olsa da, lezzeti verilen tüm emeğe değecek niteliktedir.

  1. Kuru Meyveli Tepsi Ekmeği


Bergüzar Erden'den mutlaka denemeniz gereken bir ekmek tarifi ile karşınızdayız. Kahvaltı sofralarına renk verecek tepsi ekmeğini, sevdiğiniz kuru meyvelerle zenginleştirebilirsiniz.

  1. Mantar Masala


Bol baharatlı nefis bir mantar yemeğine kim hayır diyebilir ki? Deniz Berdan'ın eşsiz mantar masala tarifine mutlaka göz atın.

  1. Baklava Cheesecake


Tatlı tutkunlarını böyle alalım. Betül Tunç'tan baklava ve cheesecake'i bir araya getirecek nefis bir önerimiz var. Bol malzemeli baklava cheesecake tarifini, defterinize kaydetmeyi unutmayın.


Şunlara da göz atın;

  1. Az malzemeli kolay tatlılar
  2. Donut tarifleri
  3. Granola tarifleri
  4. Sağlıklı pizza tarifleri
  5. Değişik tart tarifleri

Haber Kategorileri

Tarif Listeleri

Lezzetli Haberler

Fit Kahvaltı Tarifleri: 10 Farklı Fit Kahvaltı Tarifi
Maşukiye Kahvaltı Mekanları: Maşukiye'deki En İyi 10 Kahvaltı Mekanı
İstanbul Künefe Mekanları: En Lezzetli 10 Künefe Mekanı
Lahana Sarmasının Yanına Ne Gider: 13 Tamamlayıcı Tarif
Crumble Tarifleri: Meyvelerle Hazırlanan 10 Nefis Crumble Tarifi
Pırasa Nasıl Seçilir?