ANASAYFA TARİFLER ZEYTİNYAĞLI YEMEK TARİFLERİ ZEYTİNYAĞLI MOR LAHANA SARMASI

Zeytinyağlı Mor Lahana Sarması

Zeytinyağlı mor lahana sarması

Sosyal Medya yıldızı @yemekde_yaparim_kariyerde Sevda Çevik’den, hem zeytinyağlı, hem de çok lezzetli mor lahana sarması tarifini sizlerin beğenisine sunuyoruz.

Klasik zeytinyağlı lahana sarması tarifine göz atmayı unutmayın.

Fenomen Lezzetler 2020/01

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

1 saat

Pişirme
Süresi

40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Zeytinyağlı Mor Lahana Sarması Tarifi İçin malzemeler

  • 1 adet büyük boy mor lahana
  • 3 su bardağı dolmalık pirinç
  • 4-5 adet domates (İnce doğranmış)
  • 2 adet kuru soğan (İnce doğranmış)
  • 5-6 diş sarımsak (İnce doğranmış)
  • 1 tutam maydanoz (İnce doğranmış) 
  • 2 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 1/2 yemek kaşığı biber salçası
  • 1/2 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • 1 çay kaşığı fesleğen (Veya reyhan)
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • Zeytinyağı
  • Tuz

Sosu için

  • 4-5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane

Zeytinyağlı Mor Lahana Sarması Nasıl Yapılır?

  • Mor lahananın baş kısmını içe doğru kesin ve çok az tuz ilave edilmiş kaynayan suda 1-3 dakika bütün olarak haşlayın.
  • Daha sonra sürekli üstte yumuşayan yaprakları alarak haşlamaya devam edin. Haşlanan yaprakları soğuk suyla şokladıktan sonra süzeğe alın.
  • Pirinci yıkayarak süzün ve bir karıştırma kabına alın. Kalan tüm malzemeyi ilave ettikten sonra karıştırarak iç harcı hazırlayın.
  • Soğuyan yaprakların sert olan damarlı kısımlarını bıçak yardımıyla çıkarın ve yaprakları iki parçaya kesin.
  • Hazırlanan iç harcı yaprakların içine koyarak sarın ve tencereye yerleştirin. Çok az tuz serptikten sonra sarmaların hizasına kadar sıcak su ekleyin ve su kaynayana kadar yüksek ateşte, kaynamaya başlayınca kısık ateşte pişirin. 
  • Zeytinyağını küçük bir tavada ısıtın ve salça ile kuru naneyi ilave ederek karıştırın.
  • Sosu sarmaların üzerine eşit miktarda gezdirin ve kapağı kapalı olarak 15-20 dakika dinlendirdikten sonra servis edin.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!