ANASAYFA TARİFLER FARKLI SEBZE YEMEKLERİ MANTAR MASALA

Mantar Masala

Mantar masala

Sosyal Medya yıldızı @denizberdan Deniz Berdan’dan, bol baharatlı pratik ve lezzetli bir tarif ile karşınızdayız. Masala, Hint mutfağında baharat anlamına gelen bir kelimedir. Mantar masala ise, bol baharatla yapılmış mantar yemeğini temsil eder. Malzemeler hazırsa, mantar masala tarifi için detaylara geçebiliriz.

Fenomen Lezzetler 2020/01

Kaç
Kişilik

2 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Mantar Masala Tarifi İçin malzemeler

  • 500 g kestane mantarı (Dilimlenmiş)
  • 3 adet büyük boy domates (Rendelenmiş)
  • 1 adet iri kırmızı kuru soğan (İnce ve küp doğranmış)
  • 3-4 adet taze acı sivri biber (İnce doğranmış)
  • 1 adet kök zencefil (Baş parmak büyüklüğünde ve ince doğranmış)
  • 4-5 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı Garam masala
  • 2-3 yemek kaşığı ayçiçek yağı
  • Rezene tohumu
  • 1-3 köri yaprağı
  • Kişniş tohumu
  • Tuz 
  • Karabiber
  • Kırmızı pul biber 
  • Toz kırmızı biber

Servis için 

  • Süzme yoğurt

Mantar Masala Nasıl Yapılır?

  • Ayçiçek yağını tavaya alın ve rezene, kişniş tohumu ile köri yaprağını ilave edin. Kuru soğan ve taze biberden birer yemek kaşığı kadar kısmını serviste kullanmak üzere ayırdıktan sonra soğan, sivri biber, sarımsak ve kök zencefili ilave ederek 2 dakika soteleyin.
  • Daha sonra domates, tuz, karabiber, pul biber ve biber salçasını ilave ederek 6-7 dakika kaynamaya bırakın.
  • Son olarak mantarı ilave edin ve kapağını kapatarak 5-6 dakika pişirin. Kapağını açın ve suyu kalınlaşıp çekene kadar 6-7 dakika daha orta ateşte pişirin.
  • Servis tabağına alın ve üzerine ayırdığınız soğan ve taze biberi serpiştirin. Süzme yoğurtla birlikte servis edin.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!